Han ska döda Malmös CL-dröm

1 av 3
Soriano (t.v.) – ett jättehot för Malmö FF.
FOTBOLL

Salzburg väntar som sista hinder för Malmö FF:s Champions League-dröm.

Ett namn sticker ut ordentligt.

Tidigare Barcelona-anfallaren Jonathan Soriano öser in mål i Österrike.

Den österrikiska ligamästaren har inlett säsongen precis som man avslutade den förra och radat upp tre segrar med totalt 13-1 i målskillnad. Skyttekungen Jonathan Soriano har trots endast 166 minuter på plan hunnit göra fyra mål.

Med det har spanjoren slipat på sitt fantastiska målskillnad. Förra säsongen gjorde han imponerande 31 ligamål på bara 28 matcher, och säsongen innan det hann han med 26 stycken.

Bara ett mål från huvudet

Soriano kom till Salzburg i januari 2012 från Barcelona, där han förutom ett inhopp med A-laget uteslutande höll till i B-laget.

Med sin fjolårssäsong var han med och slogs om priset Golden Boot, priset till Europas främste målskytt men slutade på en femteplats, bakom ganska fina namn:

Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Lionel Messi och Diego Costa.

Med målsnittet 1,1 gjorde Soriano 28 av de 31 målen med högerfoten och bara ett med huvudet.

Nära spanska landslaget

I kvalmatcherna mot azerbadjanska Karabakh gick han av planen mållös i bortamötet som slutade i 1-2-förlust och satt på bänken när Salzburg vände och avancerade med en 2-0-seger på hemmaplan.

Inför VM i Brasilien ryktades han vara nära en plats i det spanska landslaget, men samtalet kom aldrig.

– Det är väldigt svårt att slå sig in i det spanska landslaget. Det är en stängd butik eftersom de är Europa- och världsmästare och har fantastiska anfallare, sa Soriano när det stod klart att han missat truppen.

Kanske hade han behövts i Brasilien trots allt. Spanien var utslaget efter bara två matcher efter gruppspelsförluster mot Holland och Chile.

ARTIKELN HANDLAR OM