Maradona besviken: ”Varför inte jag?”

FOTBOLL

"Brasilien tillsatte Dunga, så..."

Foto: Maradona med Leo Messi.

Han tränade landslaget 2010.

Nu undrar Maradona varför han inte får ännu en chans.

– Brasilien tillsatte Dunga, så varför tillsätter inte Argentina mig? säger ikonen enligt goal.com

Sedan urminnes tider har Argentina slitits mellan två fotbollsideologier, det vackra ”Menottista” och det fula ”Bilardista”. Om ni undrar vilken landslaget valde i VM?

Förbundskapten Alejandro Sabella och hans mannar tog sig hela vägen till final, men vann utan att egentligen ha briljerat i någon match – fråga bara Diego Armando Maradona.

– Jag vill inte vara hård mot Sabella, men jag tycker inte att Argentina vann en enda match med stil. Man kan hitta vissa ljusglimtar i sättet vi spelade, men alla som letar efter en match där vi spelade bra kommer inte att hitta någon, säger legendaren enligt goal.com.

"Jag spelade för Argentina"

Den gode Diego håller numera till i Dubai, en plats där han trivs och aldrig ”behöver gå ner på knä för någon igen”.

Samtidigt är han uppenbarligen förvånad över att han inte fått samma möjlighet som Brasiliens nygamla förbundskapten Dunga, framför allt sedan Sabella abdikerat från den argentinska tronen.

– Landslaget har ingen tränare. Jag spelade för Argentina. Brasilien tillsatte Dunga, så varför tillsätter inte Argentina mig?

Maradona basade över det argentinska landslaget i VM 2010, men efter lekstuga i gruppspelet tog det stopp i en förödmjukande kvartsfinal mot Tyskland.