Mesigt – då är Stenman redo

FOTBOLL

Pelle Olsson: Försvarsspelet och beslutsamheten måste stramas åt

Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Stenman.

Djurgården är för mesigt i eget straffområde, enligt Pelle Olsson.

Något som öppnar för stjärnförvärvet Fredrik Stenman?

– Vi ser fram emot att få in hans egenskaper i laget, säger Olsson.

Djurgården har släppt in sex mål på tre matcher. Tränaren Pelle Olsson är inte nöjd med försvarsspelet.

– I alla de matcherna har vi hamnat i underläge och Häcken och Helsingborg gjorde sina mål på sina första målchanser. Chanserna har varit lite för klara. Vi behöver bli mer beslutsamma i straffområdet och skapa oss mer marginaler, säger han.

Han kritiserar de enskilda prestationerna, inte lagets som sådant.

– Man kan inte alltid luta sig mot organisationen, ibland måste även det individuella försvarsspelet och beslutsamheten stramas åt. Det är där vi är nu. Kollektivt är det skapligt, men i straffområdet har vi inte varit med riktigt, säger ­Pelle Olsson.

Stenman ”i fas”

Det kan innebära att ­Fredrik Stenman får chansen. 31-åringen återvände till Djurgården under sommaren efter utlandsäven­tyren i Bayer Leverkusen, Groningen och Club Brugge.

Mot Helsingborg fanns han med på bänken, utan att få hoppa in.

– Fredrik är i fas. Efter att inte ha spelat på länge kom han tillbaka otroligt inspirerad och vi ser fram emot att få in hans egenskaper i laget, han är en tuff spelare i straffområdet. Om det blir i dag eller senare får vi se, säger Pelle Olsson.

Stigande form

Stenman själv känner sig redo.

– Formen är stegrande, det har gått bättre och bättre sedan första dagen jag kom egentligen. Det känns bra, det är skönt att vara tillbaka, säger han till Djurgårdens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM