IFK Göteborg

Erbjöd IFK 23 milj – då tackade Vibe nej

Av: 

Markus Wulcan

FOTBOLL

Sportbladet avslöjar: Ratade danska tabellettan

GÖTEBORG. Den danska tabellettan Midtjylland var beredd att möta IFK Göteborgs krav på drygt 23 miljoner kronor. 
Men då tackade Lasse Vibe, 27, själv nej, enligt Sportbladets uppgifter. 
– Generellt kan jag säga att mitt mål var att komma ut i en av de stora ligorna, säger stjärnanfallaren.

Flyttryktena har omgärdat den allsvenske skyttekungen sedan i somras. En rad klubbar har varit ute efter Lasse Vibes namnteckning. Så sent som för ett par dagar sedan nobbade IFK Göteborg ett bud på 15 miljoner kronor från engelska Reading, enligt den danska tidningen B.T. Även andra intressenter har inte kunnat/velat matcha IFK Göteborgs prislapp som i utgångsläget ligger på omkring 25 miljoner kronor.

Tackade nej i tidigt skede

Men det kunde hårdsatsande Midtjylland, som toppar Superligan åtta poäng före FC Köpenhamn. Enligt Sportbladets väl insatta källor var klubben redo att betala 2,5 miljoner euro, drygt 23 miljoner kronor, för Lasse Vibe. Ett bud som IFK Göteborg sannolikt hade accepterat – om spelaren själv hade velat. Men 27-åringen, som sommaren 2013 kom till Blåvitt från Sönderjyske, har siktet högre inställt än en flytt tillbaka till hemlandet och tackade i ett tidigt skede nej till Midtjyllands förfrågan, enligt Sportbladets uppgifter. 
– Jag har inga kommentarer till det, så det får du ta med min agent eller Mats Gren. Men generellt kan jag säga att mitt mål var att komma ut i en av de stora ligorna i Europa, men lyckades inte. Det är över nu och jag ser därför ingen idé i att fortsätta prata om det, säger Lasse Vibe från IFK Göteborgs träningsläger i Portugal.

”Spelar i ett bra lag”

Transferfönstret i de största ligorna slog igen den 2 februari, och det gäller även den danska Superligan. Men det är fortfarande öppet i länder som Ryssland, Kina Schweiz, Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. 
– Jag har inga problem med att stanna kvar i Göteborg. Familjen trivs bra och jag spelar i ett bra lag, har Vibe tidigare sagt.

Sportbladet har sökt Blåvitts sportchef Mats Gren för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg