MFF:s krav – flytta hela sista omgången

avJonathan Berntsson

Sista matcherna i allsvenskan spelas bara två dagar före Malmö FF:s Champions League-möte med Atlético Madrid.

Då kräver MFF att hela omgången flyttas.

– Vi kommer slåss hårt för det, säger sportchefen Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Malmö FF lottades in i Champions Leagues grupp A tillsammans med Atlético Madrid, Juventus och Olympiakos. De svenska mästarna inleder äventyret i Turin i mitten av september.

Fjärde matchen spelas hemma mot Atlético Madrid den 4 november. Bara två dagar tidigare, på söndagen, är det allsvensk avslutning mot Åtvidaberg.

Men inte om MFF får bestämma.

– Vi kommer att slåss hårt för att få hela den omgången ändrad till lördag. Vi ser inget hinder för det och det ska bli intressant hur förbundet agerar, för att vi ska kunna få optimala förutsättningar, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Vill flytta fler matcher

Klubben kommer dessutom begära ännu fler matchändringar.

– Redan vid första Champions League-omgången vill vi ändra. Vi möter Häcken borta söndagen den 14 september och spelar i Madrid den 16:e. Förbundet har sagt okej till att spela på lördagen, men vi vill möta Häcken redan på fredagen, säger Daniel Andersson.

MFF-tränaren Åge Hareide har tidigare rasat över det spelschemat. Tre dagar före första playoffmatchen mot Salzburg tvingades laget göra sin längsta resa i allsvenskan för att spela mot Gefle. Hareide riktade stark kritik mot förbundets planering.

– När svenska lag ska representera Sverige i Europa måste vi försöka göra det optimalt. Det handlar om restid och att spela hemma inför viktiga matcher. Vi kan inte göra något åt det nu, men på sikt måste det bli bättre, sa han till Sportbladet.

"Sinnessjukt schema"

Agon Mehmeti höll med:

– Det är ett helt sinnessjukt schema. Det sa jag direkt jag kom till MFF och såg det. Hur kan man lägga upp ett sånt schema? Alla skriker efter att få ut ett lag i Champions League. Och när vi väl får chansen lägger de ett sinnessjukt schema med match på match och vår längsta bortamatch tre dagar innan, säger Agon Mehmeti.

Malmö FF:s nästa match i allsvenskan är mot Djurgården på söndag.