”Ingen spelare får ändra på det här”

FOTBOLL

Rodgers varning inför Balotellis ankomst

Foto: Balotelli har landat i Liverpool. Men innan stjärnan presenterats för klubben skickar Brendan Rodgers en varning.

Mario Balotelli har landat i Liverpool.

Samtidigt som 24-åringens privatplan tog mark höll managern Brendan Rodgers en presskonferens inför mötet med Manchester City.

– Ibland måste du ta en risk med människor, men ofta får du också en belöning för den risken, säger Rodgers om värvningen enligt The Guardian.

Det är ingen hemlighet att Mario Balotelli är på väg till Liverpool FC. På fredagseftermiddagen landade italienarens privatplan i staden inför läkarundersökningen och den förväntade kontraktsskrivningen.

”Inte lätt att hitta spelare”

Samtidigt, på presskonferensen inför mötet med Manchester City på måndag, ville Liverpools manager Brendan Rodgers inte bekräfta värvningen.

– Jag kan bara säga att jag inte kan uttala mig om en spelare innan han är helt klar. När en spelare skrivit på kontraktet så kan jag tala om honom. Men vi har hela tiden varit öppna med att vi jobbar på ytterligare en anfallare. Om vi kan få in någon så kommer vi göra det, säger Rodgers.

Den stora frågan är om Balotelli, som hade några historiskt stökiga år i Manchester City, nu kommet uppföra sig i Liverpool. Rodgers medger också att värvningen är en chansning – men att det är en risk han är beredd att ta för motsvarande 184 miljoner kronor.

– Ibland måste du ta en risk med människor, men ofta får du också en belöning för den risken. Det är inte lätt att hitta spelare i den lilla grupp som faktiskt är möjliga att köpa, men det är ett mycket bra arbete som pågår just nu.

”Ingenting får ändra på det”

Inför italienarens ankomst var ändå Rodgers tydlig med en sak: Mario Balotelli måste anpassa sig efter Liverpools regler. För att säkerställa att det inte blir några problem har klubben, enligt The Guardian, infört en speciell uppförandeklausul i stjärnans avtal.

– Varje klubb har en uppförandekod. Vi har en fantastisk miljö här och en fin kultur. Ingenting kommer få ändra på det, säger Rodgers.

– De som känner mig kan berätta för er att jag alltid försöker utveckla både spelaren och personen. Som tur är så har vi en fantastisk kultur här. Jag har visat tidigare att om en spelare bara vill lära så kan vi ge dem möjligheten att utvecklas.

ARTIKELN HANDLAR OM