”Gazzas” vädjan: Snälla hjälp mig

FOTBOLL

Fotbollslegendaren till sjukhus på nytt

1 av 10

Paul Gascoigne har råkat ut för ett nytt återfall.

47-åringen, som kämpar med alkoholism, fick berusad föras till sjukhus i går efter att ha blivit vräkt från sin lägenhet.

– Paul har druckit de senaste veckorna, säger en vän.

Paul Gascoigne fördes i går till sjukhus efter att polis och ambulans kallats till legendarens lägenhet. Polis hittade enligt Daily Mirror 47-åringen sittandes utanför sin lägenhet med en flaska vodka klockan 14.30.

Tidigare under dagen hade han varit till affären för att köpa flaskan och fyra öl.

Det var utanför affären som vittnen blev oroliga för legendaren som sjönk ihop mot en vägg och begravde sitt ansikte i handflatorna.

– Han var extremt full och i ett dystert tillstånd. Han var en fara för sig själv, säger ett vittne som larmade myndigheterna.

Vädjade

Gascoigne hade tidigare under dagen blivit vräkt från lägenheten efter att grannar klagat över oljud. Medan polis förde honom in i ambulansen ringde han enligt Mirror och vän och vädjade:

– Jag har problem, snälla hjälp mig.

Gascoigne vårdas på Poole Hospital i Dorset.

– Det är väldigt sorgligt. Men sanningen är att Paul har druckit de senaste veckorna och när han väl börjar kan det bara sluta på ett sätt. Han har mycket på sitt bord och försöker hitta någonstans att bo, säger en vän till Daily Mirror.

Stjärnorna försökte hjälpa

Den tidigare engelske landslagsmannen har kämpat med alkoholism i snart 20 år. I februari i fjol var hans tillstånd kritiskt när han lades in på en rehabiliteringsklinik i USA, bekostad av fotbollsstjärnor som Wayne Rooney, Steven Gerrard och Jack Wilshere.

Ett par månader senare greps han misstänkt för att att ha slagit sin ex-hustru medan han var full.

Efter att ha släppts ur häktet mot borgen började han dricka direkt och kollapsade utanför ett hotell i centrala London.

ARTIKELN HANDLAR OM