Djurgården värvar 19-årig mittfältare

avJasmin Frljevic

FOTBOLL

Första sydkoreanen i allsvenskan

Foto: Djurgården
Soo Yong Yoon.

Djurgården har gjort klart med 19-årige sydkoreanen Soo Yong Yoon.

Mittfältaren skriver på för tre år med klubben efter att ha imponerat under provspel hos klubben.

– Det känns jättebra och jag är mycket glad över att få chansen i Djurgården, säger Yoon i ett pressmeddelande.

I början av februari kom Soo Yong Yoon till Djurgården för ett provspel. Efter att ha imponerat på sportchefen Bosse Andersson har den 19-årige mittfältaren nu skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Han har skrivit på ett treårsavtal och det finns en öppning efter den här säsongen om vi vill diskutera hans framtid. Yoon är ju bara 19 år och har under de här veckorna utvecklats enormt och visat att han är en skicklig fotbollsspelare, otroligt ambitiös och professionell, säger Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

”Hårt arbetande mittfältare med bra spelförståelse”

Yoon lämnade hemstaden Seoul för Nike Academy i England som 17-åring och det var där som talangscouten Mats Jansson fick upp ögonen för mittfältaren.

Nu har sydkoreanen spenderat den senaste månaden i huvudstaden och har imponerat på sportchefen såväl som tränaren Pelle Olsson.

– Yoon är en hårt arbetande mittfältare som har en bra spelförståelse. Vi har hunnit titta på honom nu under ett antal veckor och tror att han har stor utvecklingspotential, säger Pelle Olsson.

Yoon är självklart nöjd med att ha blivit erbjuden ett kontrakt efter provspelet.

– Det känns jätte bra och jag är mycket glad över att få chansen i Djurgården. Det finns väldigt duktiga spelare och tränare i föreningen och jag trivs bra här även om Sverige är ett väldigt annorlunda land för mig, säger Yoon.

ARTIKELN HANDLAR OM