Allsvenskan i fotboll

Krisen total för klassiska laget

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Fem poäng på elva matcher.

Nu växer sig krisen djupare och SSK ligger alltjämt hopplöst sist i tabellen med sex matcher kvar att spela.

– Det är jävligt prekärt, säger målvakten Tim Sandberg.

Den 2 februari sparkade SKK Janne Karlsson. Assisterande tränaren Anders ”Ante” Karlsson, 45, tog över rodret och har under uppehållet haft individuella samtal med spelarna i truppen. Men mot Almtuna kom nästa käftsmäll för det klassiska laget.

– Jag tycker vi startar matchen helt okej, men sen får vi 0-1 i arslet direkt efter en tekning. Det är ett slutmål, men tyvärr har vi inte studsarna med oss, säger målvakten Tim Sandberg till Sportbladet.

”Jävligt prekärt”

Matchen slutade 4-2 till Almtuna och förlusten var SSK:s tionde på de elva senaste matcherna och klubben som blivit svenska mästare sju gånger ligger nu sist i tabellen med sex matcher kvar att spela av säsongen.

– Klart att det är ett jävligt prekärt läge. Samtidigt måste vi gilla utmaningen och tro på oss själva. Vi ska vinna alla matcher som är kvar – det finns inget annat, säger Tim Sandberg.

Vad har de här individuella samtalen ni haft handlat om?

– Nä, bara om hur vi som individer ska kunna prestera max. Det är det hockey går ut på, att få ut max av sitt spelarmaterial och hittills den här säsongen har vi inte varit i närheten av det.

Fyra poäng skiljer upp till Oskarshamn, som har en match mindre spelad. Och det är just IOK som Södertälje ställs mot i nästa match, på lördag.

– Den matchen blir livsviktig, säger Sandberg.

I prestigemötet mellan Björklöven och Asplöven tog hemmalaget tre poäng – efter en galen första period. Asplövens Sebastian Idoff släppte tre puckar förbi sig inom loppet av två minuter och 44 sekunder innan han byttes ut. Matchen slutade 4-2 och alla mål kom i den första perioden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll