Lasse Nilsson: ”Inte pratat nytt avtal med Elfsborg”

Matchvinnaren om egna framtiden, Ishizaki och Tobias Linderoth som ny tränare

I 94:e minuten rullade Lasse Nilsson in avgörande 2–1-målet.
I 94:e minuten rullade Lasse Nilsson in avgörande 2–1-målet.

BORÅS. Polaren Stefan Ishizaki, 35, är på väg tillbaka till Elfsborg.

Matchvinnaren Lasse Nilsson, 35, har utgående kontrakt och har inte hört något från klubben.

– Jag känner att jag är med och bidrar fortfarande, säger han.

Lasse Nilsson har inte spelat en enda match från start för Elfsborg den här säsongen. Men till skillnad från avslutningen under förre tränare Magnus Haglund fanns anfallsveteranen åter med på bänken mot Gif Sundsvall.

Efter en usel första halvlek av hemmalaget och 0–1-underläge kom Nilsson in i 45:e minuten när Per Frick klev av skadad.

Inblandad i mycket

35-åringen var inblandad i flera situationer när Elfsborg lyfte sitt spel i andra halvlek. Issam Jebali petade in 1–1 (58) och matchen såg ut att gå mot ett kryss.

Då slog Nilsson till i 94:e minuten med sitt fjärde mål under säsongen som bara gett 167 minuters speltid i allsvenskan.

– Det kändes som det svar slut. Det trodde nog Sundsvalls backlinje också. De föll lite för sent när Jörgen (Horn) satte in en chansboll bakom. Jag lyckades få ner den och peta in den på andra, säger Nilsson.

2–1-segern för Elfsborg var Boråsklubbens första vinst på sex matcher och innebar säkrat kontrakt.

Vad betyder målet för dig?

– Mycket, vi har haft en turbulent säsong. Vi ligger där vi gör, vi har bytt tränare. Det har inte varit en positiva vindar som blåst runt Borås Arena. 

Inte njutit

– Jag kan inte påstå att jag har njutit av att vara fotbollsspelare i år. Jag hamnade utanför ganska tidigt av olika anledningar. Det, resultateten och turbulensen – hela karusellen – gör att det inte har varit jippi, vad kul det ska bli att åka och träna.

Lasse Nilssons avtal med Elfsborg går ut i december.

Har du och klubben haft några diskussioner?

– Nej. Jag har inte pratat avtal med Elfsborg. Det har varit så jävla struligt den här säsongen. Fotboll ska vara roligt också. Jag vill försöka hitta den känslan.

Har du kvaliteterna som motiverar att köra vidare?

– Det man kan göra är att kolla på träningarna. Bidrar jag och håller en hög kvalitet där? Ja, det tycker jag att jag gör. Att jag är med och avgör fotbollsmatcher är en fördel också. Det tycker jag att man fick ett ganska gott svar på i dag.

Hyllad av fansen

Efter segermålet hyllades Lasse Nilsson, som är inne på sin elfte säsong i Borås, rejält av Guliganerna.

– Jag har alltid känt mig oerhört uppskattad av våra fans. Det är en del i att jag vill hålla på fortfarande.

Har du fått några förfrågningar från andra håll med tanke på att ditt kontrakt går ut?

– Ja, lite grand, men jag känner mig som Elfsborgsspelare ända tills Elfsborg säger att jag inte är det längre. Då får jag börja fundera om jag ska spela mer, vilket jag tror att jag vill, och var.

Är du sugen på att få hit Ishizaki?

– Ja, det är en väldigt god vän för mig. Det hade varit bra både för mig personligen och för Elfsborg om han bestämmer sig för att spela här. Vi pratar ofta, men tyvärr har jag inga nyheter att ge där.

Positiv till Linderoth

Elfsborg ska inte bara ta beslut om vilka spelare man ska satsa på. Först och främst ska man hitta en ny tränare till 2018.

Vad känner du kring om Elfsborg satsar på Tobias Linderoth ur de egna leden?

– När du säger det låter det bra. Jag tror klubben kommer ta ett beslut efter noga överväganden. Jag tycker det låter som en positiv grej om Elfsborg även kan utveckla sina egna tränare, inte bara spelare, säger Lasse Nilsson.

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.