Östersund körde över AFC Eskilstuna

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

På torsdag börjar Europacupäventyret.

Östersund genrepade med att köra över AFC Eskilstuna i allsvenskan.
– Vi har bra kontroll hela matchen på det stora hela, säger Johan Bertilsson.

Zorja Luhansk väntar i Ukraina på torsdag. I sista matchen inför Europa League fick Östersund med sig tre säkra poäng mot AFC Eskilstuna.

Tim Björkström fick chansen från start och inledde målskyttet med en yttersida i den 39:e minuten.

– I dag fick man till det och det är skönt, säger Björkström, som gjorde första målet sedan 2014, till C More.

I andra halvlek ökade kvalhjälten Saman Ghoddos på till 2-0. Bara minuter senare satte Johan Bertilsson trean efter att ha blivit framspelad av Ken Sema.

Målvakten knockad

Bertilsson hade en till boll i mål, men det godkändes aldrig utan blev i stället avblåst för frispark efter att Jamie Hopcutt sänkt Alireza Haghighi som blev liggande.

Målvakten blev liggande en lång stund, innan han kunde resa sig och spela vidare trots att han var uppenbart plågad av smällen mot huvudet.

– Han mådde inte bra. Jag är väldigt missnöjd med några beslut som domaren tog. Jag är bekymrad över min målvakt, jag tycker att han är en av de bästa i allsvenskan och jag hoppas att han kan spela nästa match, säger tränaren Michael Jolley till C More.

”Tre lag på planen”

AFC hade ett bra läge att reducera i slutminuten men matchen slutade 3–0. Efter förlusten var Jolley inte alls nöjd med domarinsatsen.

– Jag vill vara en värdig förlorare och säger grattis till Östersund, de var bättre än oss. Men med det sagt så vil jag säga att det var tre lag på planen och vi var det. Domarna hade en svag insats i dag, säger han till C More.

För Sportbladet utvecklar han sedan uttalandet.

– Jag skyller inte på domaren. Vill inte låta bitter men jag har sett reprisen, men flera tajta situationer gick deras väg. Det här är första gången på tre månader som jag kommenterar domaren och jag vill egentligen inte bli en sådan tränare, säger han.

Östersund går nu upp på femte plats i allsvenskan.

– Jag tycker att vi har bra kontroll hela matchen på det stora hela, säger Bertilsson till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM