Balotellis beställning: En staty av sig själv

avAndreas Käck

FOTBOLL

"Mario vill bli förevigad i en pose efter ett mål"

Foto: Mario Balotelli.

Mario Balotelli, 22, upphör aldrig att förvåna. Nu har italienaren beställt en staty förställande honom själv som han vill resa upp i sitt hem i Brescia.

– Den kommer att vara i platina och färgat brons med ögonen gjorda av ädelstenar, berättar konstnären Livio Scarpella.

Inför slutspelet i EM 2012 slog Mario Balotelli fast att han inte skulle jubla åt något mål innan han avgjort finalen. Det löftet bröt han efter sin andra fullträff i semifinalen mot Tyskland. Hans säregna pose blev snabbt en snackis världen över och nu verkar det som att anfallaren bestämt sig för att föreviga minnet av målet.

Skissat på förslag

Konstnären Livio Scarpella berättar för Il Giornale di Brescia att Balotelli beställt en staty av sig själv.

– Men jag har faktiskt aldrig träffat Balotelli så jag får utgå ifrån fotografier, säger Scarpella som berättar om hur dialogen med fotbollsstjärnan fortlöpt sedan ordern.

– Jag har skissat upp olika förslag men Mario vill bli förevigad i en pose efter ett mål: med sina framträdande muskler och ett utseende som skrämmer motståndarna.

"En atlet från forntiden"

Tanken är att Milan-spelaren ska resa statyn i sitt hem i Brescia när den är klar. Och den kommer att vara ståtlig, åtminstone om man ska tro konstnären själv.

– Jag föreställer mig honom som en atlet från forntiden. Statyn kommer att vara en blandning mellan klassisk och modern stil, färgad i platina och färgat brons med ögonen gjorda av ädelstenar, säger Scarpella.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan