Beslutet: Hansson portas från pressläktaren

”Det han har gjort strider mot våra värderingar”

Bo Hansson, 78, väckte en rejäl folkstorm när han, ovetandes om att han var i sändning, kallade AIK-spelare för ”svartingar” i söndagens match mot Gefle.

Nu har AIK:s ledning agerat i frågan.

– Bosse Hansson får inte längre komma in på pressläktaren den här säsongen, säger vd:n Thomas Edselius till Sportbladet.

Samtidigt som flera av Hanssons äldre kollegor har gått ut och försvarat den ikoniske sportjournalisten, så har flera AIK:are fördömt hans kommentarer som hördes i Radiosportens webbsändning.

AIK:s ledning samlades under måndagsmorgonen för att ta ett beslut i frågan.

– Bosse Hansson får inte längre komma in på pressläktaren den här säsongen, det han har gjort strider mot våra värderingar – vi har nolltolerans mot rasism. Sen är han välkommen att sitta på övriga sektioner. Vi kommer att ta ett nytt beslut efter säsongen, säger AIK:s vd Thomas Edselius till Sportbladet.

Har Bo hört av sig?

– Inte till mig i alla fall. Vi har inte lyckats få tag på honom heller, vi måste ju meddela om beslutet.

”Inte dömd för evigt”

Thomas Edselius är tydlig med att fördöma Bo Hanssons kommentarer, men menar att klubben ändå kommer att föra en dialog med honom.

– Han borde förstå, speciellt som den erfarna journalist han är, att det inte är okej. Det är tråkigt. Bosse har varit medlem sedan 1959 och är en engagerad AIK-supporter. Det är bedrövligt men han är inte dömd för evigt för det här, säger han.

Kan det här påverka det sportsliga?

– Det tror jag inte det kan. Självklart tycker de inte att det är roligt att höra men efter att ha varit i Ryssland och Polen och blivit utsatta för massor av saker är det som en fis i rymden. Det var hemskt, säger han.

Bo Hansson uttalade sig redan under söndagen om att eventuellt bli portad från Råsunda.

– Då får de väl göra det. Just nu är det inte mycket att se. Spelar de som i dag ska man nästan vara glad om man slipper se dem igen, sa han med ett snett leende.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN