”Låter som det är synd om honom”

FOTBOLL

Bjärsmyrs svar på attacken: Varför lägger han inte av?

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Alejandro Bedoya dömde ut IFK Göteborg fullständigt efter Helsingborgs 0-1-förlust i Svenska cupen.

Nu svarar IFK-backen Mattias Bjärsmyr.

– Det låter som att det är väldigt synd om honom, säger Bjärsmyr till Sportbladet.

Regerande mästaren Helsingborg åkte ur Svenska cupen efter 0-1 hemma mot IFK Göteborg. Ett bortalag som ändå inte imponerade på Alejandro Bedoya.

– Jag lägger hellre av och sitter och hemma och spelar Fifa än spelar i ett sånt lag. Fruktansvärt! Jag skulle hata det om de vann allsvenskan, säger Bedoya till Sportbladet.

”Vad tycker han som sina lagkamrater?”

IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr försvarar nu gästernas insats efter Bedoyas ord om att sluta.

– Varför gör han inte det? Det låter som att det är väldigt synd om honom, säger 27-åringen.

– Vi vet väl själva att vi inte gjorde någon jättebra match, men det kunde ju stått 3-0 i paus om Hysén hade satt frilägena. Man undrar ju vad han (Bedoya) tycker om sina egna lagkamrater. 

”Bedoya sprang mest omkring”

Bjärsmyr menar att segern var viktigare för IFK än något skönspel.

– Jag vet inte var han (Bedoya) spelat tidigare, men fotboll går ut på att vinna. Vi vill vinna till varje pris, det kanske inte Helsingborg vill. Och nu är vi i semifinal, det är inte dem.

IFK-försvararen passade även på att bedöma Alejandro Bedoyas insats i kvartsfinalen.

– Han var inte jätteduktig. Sprang mest omkring i tomma intet. Men Accam, Lindström och Mahlangu var bra. Helsingborg är ett trevligt lag att möta annars, men han (Bedoya) får fortsätta att jaga vinster. 

ARTIKELN HANDLAR OM