Här "stjäl" Zlatan målet från Beckham

FOTBOLL

”De får ta ett snack om det i omklädningsrummet”

1 av 10

David Beckham chippade bollen över målvakten för sitt första mål för PSG.

Då dök Zlatan Ibrahimovic upp och ”stal” målet i 2-0-segern mot Rennes.

– De får ta ett snack om det i omklädningsrummet, säger experten Hasse Backe i TV4 Sport.

Paris Saint-Germain vilade sju spelare från veckans startelva i Champions Leagues kvartsfinal mot Barcelona när de på lördagen gästade Rennes. Ezequiel Lavezzi, Javier Pastore, Lucas Moura, Thiago Silva, Alex, Christophe Jallet och David Beckham ställdes alla åt sidan från start.

– Jag gjorde några ändringar eftersom jag ville ha ett fräscht lag på planen. Vi spelade bra första timmen innan vi fick lite större svårigheter sista halvtimmen på grund av energibrist. Men det här är en viktig seger som gör att vi kan ta hem titeln, säger managern Carlo Ancelotti till PSG:s hemsida.

”Den hade gått i mål”

I halvtid kom David Beckham ändå in och på övertid lobbade 37-åringen bollen över Rennes målvakt för sitt första mål i PSG:s tröja. Men Zlatan Ibrahimovic ville annat. Vid den bortre stolpen stormade 31-åringen fram och nickade in bollen från misstänkt offside-position.

– Zlatan är där och nickar in den på mållinjen i princip. Jodå, den hade gått i mål (ändå). De får ta ett snack om det där i omklädningsrummet, säger experten Hasse Backe i TV4 Sport.

Beckham visade ändå inga sura miner utan firade målet tillsammans med svensken.

– Vi spelade bra. Jérémy Ménez gjorde ett fantastiskt mål och ”Ibra” avslutade jobbet, säger Beckham till L'Equipe.

”Zlatan är för bra”

Om Zlatan stal ett mål från Beckham så stal ändå Jérémy Ménez den stora hjälterollen med sitt osannolika drömmål efter 56 minuter. Fransmannen fick bollen på egen planhalva och löpte förbi fem motspelare innan han placerade in ledningsmålet.

Zlatan spelade hela matchen och hade ytterligare ett par chanser. Den största, utöver målet, kom strax innan halvtid när svensken helt friställd chippade bollen rakt på målvakten.

– Jag undrar om han innerst inne känner sig utmanad i den här ligan. De här spelarna måste känna det på varje träning och match. Därför undrar jag om han verkligen känner sig utmanad. Han är för bra för den här ligan, sa Hasse Backe efter Zlatans miss.

Segern innebär att PSG leder Ligue 1 med sju poängs marginal ner till tvåan Marseille.

– Titeln är inte säkrad ännu utan vi måste fortsätta att vara fokuserade. Men det stämmer att den här segern var viktig, säger Ménez.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1