AIK Fotboll

Alm: Guldet är borta

Av: 

Kristoffer Bergström

Patrik Brenning

FOTBOLL

Touma stal poäng av AIK

Fyra lag är troligen nere i tre.

Sharbel Touma sköt i praktiken död på AIK:s gulddröm i 1-1-matchen på Råsunda.

– Det känns som i guldjakten gick andra tåget. Vi står kvar igen, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Fyra poäng upp med bara två matcher kvar. AIK är med all sannolikhet borta från guldstriden i allsvenskan. Drömkrossaren: Förre AIK:aren Sharbel Touma.

”Kände att den skulle sitta”

Martin Lorentzon gjorde en jättetavla när han spelade fram Syrianskas mittfältare precis utanför eget straffområde. Touma tackade för bjudningen och placerade in 1-0 för gästerna.

– Jag kände direkt att den skulle sitta. Det gäller bara att träffa rätt på de här bollarna. Jag får vara tacksam för den (bjudningen från Lorentzon). Jag var kall där, säger Touma i C More Sport.

Henok Goitom kvitterade för AIK med sitt första allsvenska mål efter ett ihopslag men hemmalaget kom aldrig i kapp, trots spel med en man mer sista fem minuterna. Det innebär med största sannolikhet att guldhoppet nu är borta.

Två offside-mål

Två omgångar återstår av allsvenskan och AIK är nu fyra poäng efter Malmö FF, två efter Häcken och riskerar att även tappa till fyra poäng mot Elfsborg som spelar mot Gefle på måndag. Då har AIK dessutom kvar att möta både Häcken och MFF.

– Det känns som i guldjakten gick andra tåget. Vi står kvar igen. Jag vet inte om det går fler tåg. Det är föga troligt, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Tungt inte minst för Henok Goitom som hade ytterligare två bollar inne, båda gångerna avvinkad för offside.

– Det var en bedrövlig första halvlek av alla i vårt lag. Vi kommer inte upp i den standard vi behöver för att ligga i topp. I andra fungerar spelet mycket bättre, säger Henok Goitom.

– Det kändes som vi skulle göra ett till mål faktiskt.

För Syrianska kan poängen visa sig livsviktig. Avståndet är nu två poäng ner till Sundsvall på kvalplats som dock har en match mindre spelad.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Sharbel Touma

Syrianska FC

Allsvenskan i fotboll