Hammarby-stjärnan ger lugnande besked

avAndreas Käck

Öppnar för spel redan nästa vecka: ”Får se”

Foto: BILDBYRÅN
Bakircioglü tvingades lämna mötet med Assyriska redan efter en halvtimme.

Han var tillbaka från skada men klev av direkt med en ny.

I dag ger Kennedy Bakircioglü, 32, lugnande besked.

– Det känns bättre än vad jag först trodde, säger han.

Först var det baksida lår som spökade för Hammarbys lagkapten, vilket tvingade honom att stå över matchen mot Falkenberg förra veckan.

I går var han tillbaka i startelvan för matchen mot Assyriska, men redan efter 32 minuter tog det stopp. Bakircioglü kände av smärta i vaden, byttes ut och fick sedan en lång behandling efter matchen.

– Jag blir orolig när det kommer två skador så tätt inpå varandra. I nuläget tror jag inte alls jag är aktuell för nästa match, sa han då.

En överansträngning

På fredagseftermiddagen är tongångarna desto mer positiva, även om en hel del frågetecken fortfarande kvarstår.

– Jag kan i alla fall gå utan att halta, vilket är positivt. Det känns bättre än vad jag först trodde, även om det självklart aldrig är bra med skador.

Efter att ha samtalat med läkare tyder det mesta på att det rör sig om en överansträngning, snarare än en bristning eller sträckning.

Rehabiliteringen för baksida lår har lett till att han belastat kroppen på ett onormalt sätt.

– Det kan ha blivit någon felbalans på löpövningarna, utan att jag har tänkt på det. Om man vill skydda baksidan (lår) för mycket kan det bli för stor belastning i vaden.

Öppnar för spel

Någon magnetröntgen är ännu inte gjord, och eventuellt inte ens aktuell. Hammarby och Bakircioglü har bestämt sig för att avvakta och se hur vadskadan utvecklar sig de kommande dagarna.

Eventuellt kan han spela redan mot Brage på torsdag nästa vecka.

– Jag tror det blir svårt, man ska verkligen inte nonchalera sådana här skador. Men samtidigt kan jag inte säga med 100 procents säkerhet att jag inte spelar, vi får se, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM