Sjölund och Keene tvingas bort från Dif

Foto: BILDBYRÅN
James Keene och Daniel Sjölund lämnar Djurgården.
FOTBOLL

Djurgården gör sig av med trotjänaren Daniel Sjölund och publikfavoriten James Keene, precis som Sportbladet flaggat för tidigare.

– Det är naturligtvis en massa saker som spelar in, säger managern Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Sportbladet skrev i torsdags att Djurgården förmodligen skulle göra av sig med duon Daniel Sjölund och James Keene.

I dag meddelar klubben på sin hemsida att man inte förlänger kontrakten med duon.

– Vi har valt att inte förlänga Sjölunds kontrakt och det är naturligtvis en massa saker som spelar in i ett sånt här beslut. Det har inte heller varit något lätt beslut att ta eftersom det är en spelare som har varit viktig för föreningen i väldigt många år. Men två huvudanledningar har varit att vi har känt att vi har två unga spelare på mittfältet i Simon Tibbling och Daniel Amartey som vi tror väldigt mycket på och som har en väldigt ljus framtid, säger managern Magnus Pehrsson.

”Går inte att lösa ekonomiskt”

– Jag har varit i en förening som jag tycker väldigt mycket om i tio år och hade gärna sett att jag haft möjligheten att stanna kvar ett par år till, säger Daniel Sjölund.

James Keene, som var utlånad från Elfsborg, hann bara göra en säsong i Djurgården, men hann bli en publikfavorit och fick i sista hemmamatchen ta emot priset som årets järnkamin. Att han inte stannar till nästa säsong har främst ekonomiska orsaker.

– James har gjort en stark säsong för oss och framför allt hans karaktär och personlighet har varit toppklass. Men det går inte att lösa ekonomiskt helt enkelt och då har vi valt att inte gå vidare och förlänga kontraktet eller att köpa loss honom från Elfsborg, säger Magnus Pehrsson.

– Det känns jättetråkigt, jag har haft en fantastisk tid här, säger James Keene till Djurgårdens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM