Vändning i Zlatans bostadsjakt i Paris

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Värden höjde hyran när svensken visade intresse för lyxlägenheten

Zlatan och Helena jagar vidare efter bostad.
Zlatan och Helena jagar vidare efter bostad.

PARIS. Det var upplagt för lyxflytt, men när hyresvärden fick reda på att det var Zlatan Ibrahimovic som skulle flytta in höjde han hyran.

Familjen Ibrahimovic/Seger drog sig ur – och nu fortsätter i stället jakten på den perfekta bostaden i Paris med en budget på drygt 200 000 kronor i månaden i hyra.

Det var upplagt för flytt från till lyxiga Villa Montmorency i sydvästra Paris.

Men Le Parisien skriver att Zlatan Ibrahimovic med familj drog sig ur flytten, som hade inneburit att man blivit grannar med celebriteter som Nicolas Sarkozy, Carla Bruni och Céline Dion, efter att hyresvärden fått reda på att det var PSG:s nye stjärna som skulle flytta in – och höjde hyran rejält.
Jakten på bostad fortsätter alltså berättar Zlatan i en intervju som sänds på franska Eurosport i dag.
Enligt uppgifter till Sportbladet fortsätter dock familjen att leta lägenhet att hyra i det sextonde arrondissementet, där man har nära till PSG:s arena och befinner sig på rätt sida om stan för att snabbast ta sig till träningsanläggningen Camp des Loges en halvtimme sydväst om Paris.

Då höjde värden hyran

Men för att hitta ett boende som passar Zlatan och sambon Helena Seger ställs också höga krav på hyresvärden. Sedan Ibrahimovic blev klar för PSG i juli har paret tittat på runt 80 olika boenden,utan att ha hittat rätt.

I Milano avverkades upp till 200 visningar innan man slog till.
Familjen Seger/Ibrahimovic äger ett par bostäder i Sverige, bland annat i Stockholms skärgård och en jaktstuga i Jämtland, men föredrar att hyra i Paris, eftersom man inte vet hur länge man blir kvar I staden. Maxhyran för Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger, som i första hand är den som sköter letandet, ligger på 25 000 euro, motsvarande 210 000 kronor, i månaden, enligt uppgifter till Sportbladet.
Eurosport uppmärksammar också Zlatan Ibrahimovics 31:a födelsedag på onsdag.
– Jag är kanske inte en ungdom längre, men jag är som ett vin; jag blir bara bättre med åren, säger Zlatan till Eurosport.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN