Tre överraskningar i Sundhages EM-trupp

avFredrik Jönsson, Petra Thorén

FOTBOLL

Det blev tre överraskningar från förbundskapten Pia Sundhage.

Therese Sjögran, Jenny Hjohlman och Amanda Ilestedt, får en plats i EM-truppen.

– Detta är spännande, det är roligt och vi är nära nu, säger Sundhage på presskonferensen.

Dam-EM i Sverige drar igång den 10 juli och pågår fram till den 28:e. På tisdagskvällen presenterade förbundskapten Pia Sundhage truppen som ska slåss om medaljerna i Europamästerskapet.

Tre skrällar

Det blev en 23-mannatrupp där Therese Sjögran, 36, Jenny Hjohlman, 23, och Amanda Ilestedt, 20, blev de stora överraskningarna.

Sjögran har inte gjort en enda minut under Sundhage och både Hjohlman och Ilestedt är debutanter.

– Hon har mycket erfarenhet och kommer in fem i tolv. Då har hon tack vare erfarenhet en liten chans att komma in och göra skillnad. Jag ser att komma från bänken. Hon har kvalitéer att hålla i bollen, om det behövs. Vi får ett alternativ att sänka tempot, säger Sundhage till Sportbladet om Sjögran.

36-åringen missade OS i London 2012 och har bara gjort en match från start och tio inhopp i sitt klubblag Ldb Malmö den här säsongen.

”Ingenting är lätt”

Sundhage vet inte hur hon kommer att formera backlinjen i EM. Men på målvaktssidan ser det annorlunda ut i skrivande stund.

– Ingenting är lätt. Ska man ge en spelare en ärlig chans måste man titta på hur folk kan bidra. Här har Hedvig kommit tillbaka. Jag är imponerad av det sättet hon har kommit tillbaka. Kristin Hammarström är förstamålvakt, säger Sundhage till Sportbladet.

Av 230 000 biljetter till sommarens EM har det sålts 85 000 biljetter. Det har sålts 20 000 biljetter till finalen i Friends Arena.

– Det kan räcka riktigt långt för oss. Vi pratar om, och målar upp en bild. Och det är Friends Arena i Solna. Tittar man för snabbt och tänker för mycket tappar man själva resan. Det ska man inte göra, säger Sundhage.

ARTIKELN HANDLAR OM