Kennedy: ”Usch, det är för dåligt”

FOTBOLL

Hammarby kollapsade efter tidigt hjärnsläpp

Foto: HJÄRNSLÄPP OCH KOLLAPS Hammarbys Monday James fick rött kort redan i 16:e minuten. Trots det gick Bajen upp i en 2-0-ledning - en ledning som gästande Varberg hämtade upp inom loppet av tre minuter.

Ledning med 2–0 mot Varberg trots tio man på plan.

Då kollapsade Hammarby och släppte in två mål på tre minuter.

– Jag har inga ord, det är bara för dåligt. Usch. Att vi inte vinner är helt sjukt, säger Kennedy Bakircioglü.

Redan efter 16 minuter utvisades Hammarbybacken Monday James efter två gula kort.

Den andra varningen efter en sen tackling på egen planhalva.

– Den tacklingen är fullständigt vansinnig att ge sig in i, den risknivån kan man inte spela med. Om den förra varningen var svår att se var den här solklar, sa experten Martin Åslund i TV4 Sport.

Trots reducerat manskap gick stockholmarna upp i ledning 2–0 efter mål av Erik Sundin och Kennedy Bakircioglü.

Hammarbykaptenens fullträff var läcker. En lågt skruvad frispark runt Varbergsmuren.

– Det är verkligen hög klass. Otroligt skickligt av Kennedy att uppfatta den ytan och pricka rätt. Men hur har målvakten ställt upp muren? De står helt fel, sa Martin Åslund.

”Vi tappar det totalt”

Men när det såg ut som att Hammarby hade kopplat greppet om matchen – då rasade man ihop totalt.

Två snabba mål av Varberg innebar 2–2, vilket också blev slutresultatet.

– Vi tappar det totalt. Okej, vi spelar tidigt med en man mindre och kämpar som fan men det här är bedrövligt. Det här håller absolut inte om vi ska vara ett topplag, sa Kennedy Bakircioglü när han intervjuades av TV4 Sport.

– Vi leder med två mål och det känns som att allt är under kontroll men då börjar vi göra konstiga saker som att kliva upp med mycket folk framåt när vi bara ska kontrollera matchen, fortsatte Kennedy.

Efter matchen krävde ett hundratals arga Hammarbyfans att få prata med spelarna och tränaren Gregg Berhalter. Då höll lagkaptenen Kennedy Bakircioglü ett brandtal till fansen.

Serieledande Örebro vände underläge till seger med 2–1 borta mot Landskrona efter två mål av Peter Samuelsson. De toppar tabellen tre poäng före Falkenberg och har bara förlorat en match den här säsongen – 21:a april borta mot Hammarby.

ARTIKELN HANDLAR OM