”Ett bombnedslag mot FC Barcelona”

avPatrik Brenning

Bayern Münchens makalösa kross

1 av 9

Här kör Bayern München över stormakten FC Barcelona.

Tyskarna vann med förkrossande 4-0 och ser ut att avancera till final i Champions League.

– Jag tycker det är imponerade. Vi kan vara stolta över kvällens match, säger Bayerns Arjen Robben i TV6.

Nästa säsong ska Pep Guardiola ta över Bayern München. På tisdagen slaktade samma lag, under ledning av Jupp Heynckes, Guardiolas gamla skrytbygge FC Barcelona. Matchen slutade 4-0 och det ska till ett mirakel om inte Bayern ska avancera till final i Champions League.

Två omdiskuterade mål

– Det här är ett bombnedslag som Bayern levererat mot FC Barcelona som fotbollsklubb, mot Barcelona som stad och mot hela Katalonien, säger experten Glenn Strömberg i TV6.

Även Bayerns mittfältare Arjen Robben hyllade sitt lag.

– Jag tycker det är imponerade. Vi kan vara stolta över kvällens match. Vi förtjänade att vinna och gav dem ingen chans att spela sin fotboll. Nyckeln till vår insats var att vi spelade som ett lag för varje meter. Det var en fantastisk match, säger Robben som var en av matchens bästa spelare, i TV6.
– Det var nog min bästa match för Bayern. För mig var det också en stor match. Det var en semifinal och då måste du stå upp som spelare, säger Robben.

Thomas Müller nickade in 1-0 i den första halvleken och avslutade även målskyttet i den 82:a minuten. Franck Ribery och David Alaba stod för förarbetet innan 23-åringen slog in bollen i det öppna målet.

Däremellan hade Bayern dessutom gjort ytterligare två mål. Två fullträffar som kan bli omdiskuterade.

”Det smärtar”

Mario Gomez nickade in 2-0 från misstänkt offside-position innan Arjen Robben placerade in 3-0 sedan Jordi Alba, enligt Barcelonas spelare, blivit obstruerad av Müller.

– Vi kan inte prata om domaren. Bayern var helt enkelt bättre än oss, säger Barcelonas Gerard Pique.

Målen godkändes av domaren Viktor Kassai och Bayern München körde över Barcelona fullständigt. Detta under Jupp Heynckes sista säsong innan Guardiolas tillträde och på samma dag som klubben annonserade att de värvat Mario Götze från rivalen Borussia Dortmund. Frågan är vad de ska med de två till?

Returen spelas i Barcelona den 1 maj.

– Du kan förstå att spelarna är väldigt nedstämda. Det var en match vi såg fram emot. Det smärtar. Det är svårt. 0-4 är ett enormt resultat. Jag tror aldrig att någon hämtat sig från det i Champions Leagues historia, säger Barcelonas assisterande tränare Jordi Roura.

ARTIKELN HANDLAR OM