Neymars mardrömsbesked: brutet ben i foten

FOTBOLL

Neymar bars av på bår i PSG:s möte mot Marseille på söndagskvällen.

Nu meddelar klubben att stjärnan har en fraktur på ett mellanfotsben och en stukad fotled.

Därmed väntas han missa CL-returen mot Real Madrid nästa vecka.

PSG ledde med 3–0 i hemmamatchen mot Marseille när Neymar i den 77:e minuten föll till marken efter en närkamp med Bouna Sarr. Reprisen visade att han trampat snett och brasilianaren vred sig i plågor innan han blev utburen på bår.

Efter matchen sa PSG:s tränare Unai Emery att han ändå trodde att 26-åringen skulle kunna medverka i returen av Champions League-åttondelen mot Real Madrid på tisdag nästa vecka. Det första mötet på Santiago Bernabéu slutade 3–1 till spanjorerna.

Zidane hoppas på snabb comeback

Nu tyder dock allt på att Neymar missar matchen. PSG skriver i ett pressmeddelande sent på måndagskvällen att Neymar har en fraktur på det femte mellanfotsbenet och en stukad fotled.

Hur länge han kan tänkas bli borta går klubben dock inte in på.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane hoppas att Neymar snart är tillbaka.

– Jag är inte glad över Neymars skada och jag hoppas att han kan vara tillbaka till matchen. Jag vill aldrig att en motståndarspelare ska vara skadad, sa han på en pressträff i Madrid under måndagen.

Möter Marseille igen

Före matchen mot Real Madrid nästa vecka ska PSG spela en till match mot Marseille på onsdag – den här gången i Franska cupen – och mot Troyes i ligan på lördag.

Neymar blev i somras tidernas dyraste fotbollsspelare när han lämnade Barcelona för PSG i en affär värd 2,2 miljarder kronor.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Neymar