Podolski klar för Arsenal

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

”Det är en fantastisk möjlighet”

Foto: AP
Har skrivit på Ansluter till Londonklubben i sommar.

Han kunde inte tacka nej till Arsenal.

Nu bekräftar parterna att övergången är klar.

– Vi är väldigt nöjda med att säkra en affär med Lukas och vi ser honom som en viktig del i framtiden, säger Arsenals manager Arsene Wenger till hemsidan.

Det har spekulerats om övergången en längre tid. Nu är dock alla parter överens.

Arsenal har kommit överens med Köln om Lukas Podolski, som inte kunde tacka nej till ”Gunners”.

– Flytten till Arsenal ger mig en möjlighet att spela på en hög nivå med en europeisk toppklubb, säger den 26–årige tysken till Kölns hemsida.

– Jag ville egentligen inte lämna Köln, men den här möjligheten var för bra. Jag kommer alltid att ha Köln i mitt hjärta.

”Väldigt bra avslutare”

Podolski, som bara hade ett år kvar på sitt kontrakt med Köln, kommer att ansluta till Londonklubben i sommar.

– Han är en toppspelare, en väldigt bra avslutare och har bevisat att han kan leverera på hög klubb– och internationell nivå, säger Arsenals manager Arsene Wenger till klubbens officiella hemsida.

”Fenomenalt rekord”

Anfallaren har gjort 18 mål på 28 matcher för Köln den här säsongen och på landslagsnivå har det blivit 43 mål på 95 landskamper.

– Vi är lyckliga över att ha gjort en tidig värvning och vi ser fram emot att följa Lukas i EM i sommar, på en nivå där han gjort 95 landskamper vid 26 års ålder, säger Wenger.

– Det är ett fenomenalt rekord och det bevisar hans kvalité som spelare.

Det framgår inte vad Arsenal betalade för den tyske landslagsmannen, men uppger på hemsidan att de har skrivit ett långt avtal med Podolski.

ARTIKELN HANDLAR OM