HÄR TRÖSTAS SVENSKARNA

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Spelarna: Vi var helt klart bättre

KIEV. ”Vi var bättre och England hade tur”.

Det är den samlade åsikten hos de bedrövade svenska spelarna som sökte tröst hos sina flickvänner efter uttåget ur EM.

Sverige är ute ur EM efter att ha tappat en 2-1-ledning till förlust 2-3 mot England. En oförtjänt förlust mot ett sämre lag tycker samtliga svenska spelare Sportbladet talade med i natt.

– Deras andra mål tar på mig och ändrar riktning. Det sker en på tusen. Vi är utan tvekan bättre än dem. Vi möter ett extremt defensivt lag som satsar på långbollar. Det är där de hotar oss, i inläggsspelet. Men de vinner matchen, säger Sebastian Larsson.

”Respekt för Zlatan”

– Det är ett orättvist resultat. Vi är helt klart bättre än dem. De känns inte farliga utan det är tillfälligheter som avgör, säger Andreas Isaksson.

– Jag tycker vi var bättre. Man såg att de hade mycket respekt för Zlatan och Johan (Elmander). Vi skapade många ytor och kanske skulle avgjort matchen, säger Martin Olsson.

– Det är riktiga pissmål de får. På det tredje tror jag inte ens att han vet vad han gör. Vi spelar bättre än England i dag, säger Andreas Granqvist.

Hyllar Gerrard

Englands Glenn Johnson tar lätt på svenskarnas åsikt att England hade tur.

– Alla matcher du vinner är ett bra resultat. Så jag är väldigt glad, säger Johnson.

Vad säger du om insatsen?

– Det var kanske inte den roligaste matchen för Englands fans att se.

1-0-skytten Andy Carroll hyllar också engelsmännens individuella kvalitéer. Inte minst mittfältaren Steven Gerrards.

– Det är ”Stevie” som har kvalitén för att klara det. Så fort han tittade upp (vid målet) började jag löpa och han satte den perfekt, säger Carroll.

ARTIKELN HANDLAR OM