Uppgifter: Modric till Real Madrid – för 300 miljoner

FOTBOLL

En av sommarens mest omtalade spelaraffärer gick i lås i går.

Nu återstår bara detaljer från ännu en.

Tottenham uppges ha accepterat ett Real Madrid-bud på Luka Modric på nära 300 miljoner kronor.

Foto: Modric.

Robin van Persie, 29, var fram till i går en av transfermarknadens mest eftertraktade spelare, då holländaren skrev på för Manchester United.

Nu är en annan het Silly Season-snackis på väg att få en ny klubbadress.

Enligt uppgifter till Sky Sports ska Tottenham ha accepterat ett bud från Real Madrid på mittfältsstjärnan Luka Modric, 26. De spanska mästarna ska vara beredda att lägga drygt 283 miljoner kronor för kroaten – och samtidigt sätta punkt på en ett år lång transfersaga för Modric som redan i fjol uttryckte en önskan om att lämna Spurs för Chelsea.

Nobbat tidigare bud

Tottenhams ordförande Daniel Levy satte stopp för en flytt den gången trots att Chelsea var villiga att betala 40 miljoner pund, motsvarande 420 miljoner kronor.

Tidigare i sommar ska Londonklubben dessutom ha nobbat ett Real-bud på Modric, något som förargat Kroatiens förbundskapten Igor Stimac.

– Daniel Levy lovade för ett år sen att Luka skulle få lämna klubben om Real Madrid kom med ett bud. Men så ändrade han sig när det väl kom ett förslag. Allt Luka vill är att gå till Real, säger Stimac till spanska AS.

Flyger till Madrid i dag

Vägen till Madrid tycks nu i varje fall ligga öppen för Modric som byttes in i Kroatiens förlustmatch mot Schweiz (2–4) i går. I dag uppges han flyga till den spanska huvudstaden för att slutföra affären som kan ge en rad följdeffekter: Tottenhams manager André Villas-Boas har redan siktat in sig på tänkbara ersättare som Portos Joao Moutinho och Rennes Yann M’Vila.

Dessutom kan Real komma att släppa mittfältaren Nuri Sahin på lån till antingen Arsenal eller Liverpool, enligt Daily Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM