Eduardo: ”Ett stort misstag att sälja RvP och Song”

FOTBOLL

Förre Arsenalspelaren kritiserar beslutet

Foto: Eduardo da Silva.

Arsenal gjorde ett stort misstag som sålde Robin van Persie och Alex Song.

Det hävdar förre Arsenalspelaren Eduardo da Silva.

– van Persie och Song var nyckelspelare förra säsongen. De bar laget, säger kroaten till BBC.

Eduardo da Silva tillbringade fyra säsonger i Arsenal under åren 2007–2010.

Nu tillhör han Sjachtar Donetsk och har på avstånd följt händelseutvecklingen när Arsenal på kort tid sålt Robin van Persie och Alex Song. Han tror att det kommer att minska chanserna att nå en Champions League-biljett.

– van Persie och Song var nyckelspelare förra säsongen. De bar laget. När du förlorar två spelare på det sättet minskar chansen att klara ett topp fyra-plats, säger 29-åringen till BBC.

”Samma sak varje år”

Eduardo beklagar det faktum att Arsenal ständigt fått ge ifrån sig tongivande spelare.

– Alla kommer till Arsenal som enkla spelare, sedan gör Arsenal dem till stora spelare. Men de kan inte behålla dem för att fajtas om titlar. Varje år är det samma sak – de tappar spelare, köper spelare, utvecklar dem och nästa år säljer de igen. De är alltid på samma nivå.

Eduardo da Silva tror dock inte att det är helt kört för sin forna klubb.

– Arsenal har fortfarande ett bra lag. Förra året när de förlorade Fàbregas och Nasri trodde ingen att de skulle nå topp fyra, men det gjorde de. När säsongen är över får vi se om det var ett misstag eller inte. Det är ledsamt att tappa två stora spelare, men vi måste respektera de nya spelarna och tro att de kan hålla kvar klubben i toppen.

Eduardo menar att han skulle kunna fylla en funktion i dagens Arsenal.

– Jag skulle kunna göra viktiga mål. Som i matchen mot Sunderland, när det är 0–0 och du gör det enda målet. Så fungerar mitt spel. Jag tycker Arsenal saknar såna spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM