Gary Speed död – tog sitt eget liv

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Hittades hängd i sitt hus

1 av 22 | Foto: GETTY IMAGES
Speed i Leeds, där han spelade med Tomas Brolin, 1995.

Wales förbundskapten Gary Speed är död.

Fotbollsförbundet skriver på sin hemsida att 42-åringen avlidit.

Enligt The Times tog den tidigare Premier League-profilen sitt eget liv.

Gary Speed hälsar på Norges förbundskapten Egil ”Drillo” Olsen inför en vänskapslandskamp i Wales 12 november i år.
Foto: AP
Gary Speed hälsar på Norges förbundskapten Egil ”Drillo” Olsen inför en vänskapslandskamp i Wales 12 november i år.

Brittisk fotboll skakas på söndagen av den tragiska nyheten att tidigare Premier League-profilen Gary Speed är död. 42-åringen, med ett förflutet i bland annat Everton, Leeds, Newcastle och Bolton, tog sitt eget liv.

”Stor sorg”

Speed, en hyllad mittfältare, var numera förbundskapten för Wales landslag. Förbundet bekräftar också på sin hemsida att Speed är död.

– Wales fotbollsförbund meddelar med stor sorg att förbundskaptenen för a-landslaget Gary Speed är död. Vi riktar våra djupaste sympatier och kondoleanser till familjen.

Förbundet skriver ingenting om dödsorsaken men enligt The Times hittades Speed hängd i sitt eget hus. Allt pekar på att 42-åringen tog sitt eget liv.

”Inga misstankar om brott”

– Vid 07:08 i dag informerades polisen i Cheshire om ett plötsligt dödsfall vid en adress i Huntington, Chester. Polisen åkte till platsen där en 42-årig man hittades död. De närmaste har informerats och identifierat mannen som Gary Speed, säger en taleskvinna för polisen till The Guardian.

– Det finns inga misstankar om brott kring dödsfallet. Familjen har bett att de lämnas i fred för att sörja i denna svåra tid. Ett uttalande från familjen kommer att släppas vid ett senare tillfälle, men inte i dag.

Speed spelade 85 landskamper för Wales och tog över jobbet som förbundskapten i december 2010. Gary Speed lämnar fru och två barn efter sig.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN