Ligue 1

Tillbaka i Stockholm efter maratondagen

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

24 hektiska timmar i Paris

24 timmar – och inte en minut längre – varade Zlatan Ibrahimovic besök i Paris. 

Ett hektiskt dygn som innehöll hysteriska fans, mängder av sjukhusvakter och bolljonglering vid Eiffeltornet. 

Men 23.30 landade privatjeten åter i Sverige. 

– Det har varit mer intensivt än när jag gick till Barcelona, säger Zlatan Ibrahimovic som väntas göra debut mot DC United den 28 juli. 

Han smögs in på Le Bourgets privatflygplats vid 20,37 i tisdags kväll, supervärvningen som hela Paris väntat på så länge. Men medan Zlatans nyblivna lagkompisar flyger till USA på träningsläger i dag lyfte Zlatan Ibrahimovic redan i går – exakt ett dygn senare, 20.37 – för hemfärd mot Sverige. 

Intensivt besök

Enligt uppgifter till franska l’Equipe i natt ska Zlatan i stället ansluta till laget på söndagen för att sedan kunna göra debut mot DC United den 28 juli. 

Och det blev alltså ett kort och intensivt Parisbesök den här gången. 

Redan på onsdagsmorgonen, klockan 08.31, kom Zlatan till sjukhuset Pitie Salpetriere för den obligatoriska och grundliga medicinska genomgången. 20-talet vakter patrullerade hela det gigantiska sjukhusområdet för att skydda Ibrahimovic från fans och fotoblixtar.

Foto vid Eiffeltornet

Trots det utbröt ett smärre tumult när han fyra och en halv timme senare lämnade sjukhuset.

Skyddad av fyra vakter och ytterligare personal tog sig Ibrahimovic dock med ett leende in i den väntande Mercedesen för vidare färd mot arenan Parc des Princes. 

I den fullsatta presskonferenssalen höll sedan Zlatan hov i 47 minuter: 

– Med det här projektet tycker jag att jag kommit till ett dream team som fortsätter växa, de kommer göra allt för att vinna och jag vill vara en del av det, sa han. 

Efter att pressen fått sitt skulle nu även fansen få en bit av Zlatanakakan när han togs till Place du Trocadero, vid Eiffeltornet för fotografering och lite bolljonglerande.

Ett ytterligare stopp vid en supporterbutik på Champs-Élysées hanns med innan Zlatan och hans familj lämnade för att resa hemåt. 

Med ett privatjet tog de sig alltså sedan hem till Arlanda där de landade 23.30 för att sedan sätta sig i en taxibil från flygplatsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1