Hedman på plats i Glasgow

FOTBOLL

"Jag skriver sannolikt under i morgon"

Magnus Hedman landade i Glasgow på onsdagsmorgonen.

Senare på dagen träffade han sin nye fotbollstränare Martin O'Neill.

- Förmodligen skriver jag på redan i morgon (torsdag), säger landslagsmålvakten till TT.

Läkarundersökningen på onsdagen ska inte ställa till några bekymmer.

Celtic, Hedman och hela Glasgow pratar redan som att övergången är klar.

- Det säger en del om intresset här, jag är i alla tidningar fast dealen inte är påskriven.

- Trycket här är sjukt, sanslöst - inget jag har varit i närheten av tidigare och man märker att Celtic är en av världens största klubbar, säger Hedman.

Siktar på att bli nummer ett

Flytten till den skotska huvudstaden är ett lyft för den förre AIK:arens karriär.

Lag som Preston och Gillingham i engelska division 1 byts i höst ut mot Champions League-äventyr på Europas grönaste gräsmat tor.

Eller?

- Ja, det är klart att jag är här för att ta en plats i startelvan även om jag inte kommer finnas med till ligapremiären i helgen. Jag respekterar mina lagkamrater och vet att både Rab Douglas och Jonathan Gould är duktiga, men jag vill förstås bli nummer ett, säger han.

- Framförallt känner jag en enorm hunger. Att få börja spela igen efter uppehållet och att få komma ut i Europa. Jag kommer till ett vinnande lag och det blir ett helt annat perspektiv här, i Coventry var förutsättningarna annorlunda - här kan jag få vara med och vinna titlar.

Kvaliteten på ligan har diskuterats - ingen risk att du blir sysslolös?

- Man kan alltid diskutera statusen på skotska ligan, men se på Johan (Mjällby) och Henke (Larsson) - de visade ju inte minst i VM att de har utvecklats massor i Skottland och kan mäta sig med världens bästa spelare.

- För en målvakt är koncentrationen egentligen viktigast och den biten blir extra stor när man har mindre att göra. Når vi di t vi vill i Champions League, det vill säga bland de åtta bästa, lär det å andra sidan bli en del att stå i, säger 29-åringen.

Ett lyft socialt

Ekonomiskt gör flytten detsamma för Hedman. Enligt uppgift betalar Celtic 30 miljoner kronor för svensken som behåller sin tidigare veckolön på 270 000 kronor.

Socialt betyder klubbytet desto mer.

- Att det är två svenskar i laget var inget som fällde avgörandet, men självklart är det jäkligt positivt att Johan och Henke finns här. Det är två väldigt goda vänner, Johan har jag känt i tio år och Henke har jag spelat med i landslaget nästan lika länge. Även för min fru Magdalena är det viktigt, hon känner deras familjer väl sedan tidigare.

TT