Underläge - då spelar vi som bäst

FOTBOLL

Nannskog gillar läget inför derbyt mot Malmö

LANDSKRONA

Daniel Nannskog gillar läget inför kvällens derby mot Malmö FF.

- Vi är lite uträknade. Bara bra. Vi har varit som bäst när vi har slagit ur underläge.

Foto: PETER WIDING
VÄNDER RYGGEN TILL Daniel Nannskog tycker att Peter Ijeh är duktig, men en del av skytteligaledarens mål har varit väl enkla.

Förlustmatchen senast mot Kalmar spökar. Då gjorde Landskrona misstag i försvaret samtidigt som anfallsspelet blev tempofattigt och lättfångat.

Samtidigt som Malmö gått fram som en ångvält och utklassat svårspelade Göteborg på bortaplan.

- Alla säger till mig att vi kommer att få storstryk av Malmö. Men jag bor ju i Helsingborg så det kanske är önsketänkande. Jag ser bara fram mot matchen. Tänder man inte till inför en sån här match ska man sluta spela fotboll, säger Daniel Nannskog.

Inte ett mål i Malmö

Han har spelat en säsong för Malmö FF. Ett år då han ständigt var nära succé utan att få in bollen i mål.

- Jag kom ganska sent på säsongen från Högaborg och var inte tillräckligt tränad. Jag kom ofta till chanserna men hade inte kraft nog att utnyttja dem, säger Daniel Nannskog.

I år ser det helt annorlunda ut. Daniel Nannskog både hamnar i och utnyttjar lägena samtidigt som han spelar fram kedjekompisen Danijel Milovanovic.

Men trots att Nannskog hittills har svarat för en kanonsäsong är han hela fem mål efter MFF:s målspottare Peter Ijeh i skytteligan.

En del enkla mål

- Han är enormt duktig men han har också fått göra en del enkla mål av den typ man drömmer om som anfallare. Peta in målvaktsreturer till exempel. Såna har jag inte fått än.

Daniel Nannskog ser gärna att Mattias Asper släpper till en och annan retur i kväll i ett derby som kan bli en fantastisk fotbollsfest.

- Man vet aldrig men visst känns det som att det kan bli en riktig målfest, säger Daniel Nannskog.

Vi hoppas på det.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM