Storlöftet Runström till Chievo

FOTBOLL

18-årige anfallaren: Jag känner att de tror på mig

Förre Hammarby-spelaren Björn Runström lämnar Bologna.

Senationslaget Chievo köper talangen - mitt framför näsan på storklubbar som Lazio och Roma.

- Chievo var mitt förstaval och jag är jättenöjd. I Lazio hade jag aldrig fått spela, säger den 18-årige anfallaren.

Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Supertalangen Björn Runström är nöjd med klubbytet.

Björn Runström är en av Sveriges största fotbollstalanger. Blott 16 år gammal lämnade han Sverige och Hammarby och flyttade till Bologna som ungdoms-proffs.

Förra säsongen tog han klivet upp i A-truppen - men fick aldrig chansen i Serie A.

I våras begärde han att bli uppsatt på transferlistan och snart strömmade talangscouterna till Bolognas träningsanläggning.

Udinese, Lazio och Empoli erbjöd kontrakt, Roma var länge intresserat. Även Hammarby och andra allsvenska klubbar försökte locka hem Björn - som tackade nej.

"Klubben tror på mig"

När fjolårssäsongens stora överraskningslag, Veronaklubben Chievo, hörde av sig tvekade han inte.

- Nej, det var mitt förstaval. Både ekonomiskt och sportsligt är jag jättenöjd. De har en av Italiens bästa tränare (Luigi Del Neri) och jag känner att han och klubben tror på mig, säger Björn Runström.

Var det inte svårt att säga nej till Lazio?

- Deras erbjudande var väldigt smickrande men chansen att få spela är otroligt liten. Konkurrera ut Crespo och Lopez (skratt)" Bara att sitta på bänken hade varit en bedrift.

I Chievo hoppas Björn på speltid och chansen är stor. Tränare Del Neri vill ha två spelare på varje position och ser Björn som en backup till brasilianske högeryttern Eriberto. Dessutom slutade Chievo femma i serie A och spel i Uefacupen väntar.

- Då behövs en bred trupp, säger Björn förhoppningsfullt.

På måndag flyger han till Verona och skriver under tvåårskontraktet. Hur mycket Chievo får betala är inte offentliggjort men det lär handla om ett par miljoner kronor, ett år återstod på kontraktet med Bologna.

Har sällskap i Sverige

I Bologna kommer han saknas inte bara av de fotbollsintresserade, utan även av stadens flickor. När sporttidningen Corriere dello Sport för en tid sedan beskrev Björn i ett reportage lät det så här: "Talangscouternas - och Bolognas unga flickors - favoritspelare: snygg och omöjlig att få".

Men det där med kvinnotycket är Björn inte så pigg på att prata om.

- Jag har sällskap i Sverige, säger han.

Ska hon flytta med till Verona?

- Nej, det får hon inte. Det är inte så allvarligt ännu.

Robert Laul