Fredric Lundqvist stannar i Sundsvall

FOTBOLL

Jag vill inte sitta i en etta på Söder

Djurgården och Sundsvall var överens. Fredric Lundqvists personliga kontrakt var färdigförhandlat. Då skrev han på ett treårskontrakt – med Sundsvall.

– Jag kunde inte sova i natt, men nu har jag äntligen bestämt mig. Jag ville kunna fira jul i lugn och ro, säger han.

Det är en avslappnad Fredric Lundqvist som talar med Sportbladet. Äntligen har pressen släppt. Höstens snurrigaste transferkarusell har stannat.

Först var Rosenborg intresserat, sedan Djurgården. Mitt under förhandlingarna gav sin Malmö FF in i leken men till slut var allt klart med det svenska mästarlaget. Ändå föll övergången.

Funderade länge

– Jag var nere i Stockholm i tisdags på rundvisning. Vi tittade till och med på lägenheter. Sedan dess har jag samlat intrycken och funderat. Det har inte varit lätt, man kan tycka att det skulle vara angenäma problem men det är det inte, säger Lundqvist, 26.

Betyder det här att Stockholm är ute ur bilden för gott?

– Ja, jag har bestämt mig. Stockholm kommer inte att vara aktuellt för min del. Livet där passar många men inte alla. Jag är inte 18 längre och kan sätta mig i ett studentrum eller i en etta på Söder bara för att spela fotboll.

Förlorar ekonomiskt

Förlorar du mycket ekonomiskt på att det inte blev någon övergång?

– Ja, det gör jag. Det är klart att jag fått en liten lönehöjning i mitt nya kontrakt med Giffarna, men det är inte i närheten av vad jag skulle fått i Djurgården.

Fanns det fler i familjen som ville vara med och bestämma?

– Nej, min sambo sa redan tidigt att det här var mitt eget beslut, att det var jag som måste bestämma mig för vad som var rätt för mig som fotbollsspelare.

Lundqvist ringde själv upp Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson för att meddela att han gjort sitt val.

– Bosse var besviken, han har lagt ner mycket tid och arbete för att få mig till Djurgården, men samtidigt var han förstående och respekterade att jag bestämt mig för att stanna i Sundsvall.

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM