Ett inhopp som smakade mera

FOTBOLL

MILANO

Något överraskande fick den förre landslags-kaptenen hoppa in med tolv minuter kvar av Barcelonas bortamatch mot Inter.

Totalt blev det 17 minuters spel, tio bollkontakter, en orsakad och en bortslagen frispark, men i stort ett gediget mittbacksspel vid sidan av Frank de Boer.

Inter hade inte en målchans, var inte ens i närheten av en, under "Bjärreds" 17 minuter, och Barça höll 0-0.

Patrik Andersson är tillbaka.

Patrik Andersson började på bänken på San Siro, och hoppet om att vi skulle få se honom spela mot Inter var inte särskilt stort.

För sen Barça i Radomir Antic fått en ny tränare har den tidigare så stabbige de Boer skärpt sig, och det är väl ändå den 32-årige holländaren som "Bjärred" ligger närmast till att ersätta.

Knockade kollegan

Det krävdes att de Boer själv knockade sin mittbacks-kollega Carlos Puyol för att Patrik skulle få komma in. Puyol gick upp för att nicka, då de Boer kom farande i hundra knyck och skallade Puyol i stället för bollen.

Andersson - de Boer låter inte som något idealiskt backpar, men faktum är att det funkade bra under denna dryga kvart. De Boer stötte framåt, och Andersson tog djupet bakåt.

Inters Christian Vieri, som leder italienska skytteligan på 21 mål men som ännu inte gjort ett enda i Champions League, var totalt osynlig på slutet. Istället var det den unge nigerianen Akinwunmi Martins Obafemi som oroade mest, en pigg 18-åring som hoppade in sista halvtimmen.

Visade vem som bestämde

Men "Bjärred" visade redan i första duellen vem som bestämde, vann sen ytterligare tre och förlorade endast en som resulterade i Inter-frispark.

Efter dessa 0-0 är Barcelona fortfarande obesegrat i årets Champions League, men rekordsviten på elva raka segrar (kval inräknat) sprack.

Bäst på plan: Inters offensive högerback, argentinaren Javier Zanetti.

Mest saknade: Inters Alvaro Recoba, avstängd i tre CL-matcher, och Barcas Marc Overmars, skadad. Spelet blev lätt låst, så visst såg man, att det var Recobas genialiska infall och Overmars snabbhet som saknades.

Och på läktaren kunde en viss Lennart Johansson glädjas åt Patrik Anderssons inhopp.

17 minuter - tio bollkontakter

Lasse Sandlin