Zlatans biohus öde i 697 dagar

FOTBOLL

Ibrahimovic: Huset förtjänar ett bättre öde

1 av 6 | Foto: Huset är på hela 836 kvadratmeter.

Zlatan Ibrahimovic ville bara ha ett hus i Malmö – men nu kan stjärnan inte bli av med det.

Efter 697 dagar står drömvillan i Limhamn fortfarande öde.

Huset i Limhamn i Malmö är redan berömt över hela Sverige efter den minst sagt annorlunda köpprocessen hösten 2007 som Zlatan Ibrahimovic själv redogör för i sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

”Ni bor i vårt hus”

"Huset var verkligen bäst. Det var finast i Malmö, men det är klart, det fanns ett problem. Det bodde några i det och de tänkte inte sälja, och hur gör man då? Det var frågan. Vi beslöt att inte ge oss. Kanske rent av ge dem ett offer they couldn't refuse".

Efter en rundvandring i huset fortsatte Zlatan sedan med repliken:

"'Vi är här för att ni bor i vårt hus'. Då skrattade den här mannen, jättekul liksom och absolut, visst, jag hade glimten i ögat. Det var humor på sätt och vis, en filmreplik. Men jag fortsatte: 'Se det som ett skämt om du vill. Men jag är allvarlig. Jag tänker köpa huset, jag ska se till att ni blir nöjda, men vi ska ha det'."

Slutpriset landade på 30 miljoner kronor varpå Ibrahimovic även renoverade fastigheten och sänkte tomten för att undvika insyn till ett pris på totalt 20 miljoner kronor, skriver Kvällsposten. Zlatans barn har i sin tur döpt fastigheten till "Biohuset".

”Förtjänar ett bättre öde”

Men i mars 2012 meddelade Ibrahimovic och sambon Helena Seger att de tänkte sälja huset och i april 2013 dök villan upp på Hemnet.

"Det har under en längre tid florerat rykten om att vi skall avyttra vår privata bostad i Malmö. För att undvika vidare spekulationer vill vi härmed bekräfta att så är fallet. Anledningen till försäljningen är att vi bestämt oss för att fortsätta bo utomlands även efter karriären. Huset i Malmö förtjänar ett bättre öde än att stå obebott. Något faktiskt beslut om när, och under vilka förutsättningar försäljningen skall ske, är inte fattat”, skrev paret i ett pressmeddelande från svenska varumärkesbyrån The Perfect Brands.

Men Malmös dyraste villa, med 13 rum och en boarea på 442 kvadratmeter samt en biarea på 394 kvadrat, är uppenbarligen inte helt lättsåld. Kvällsposten skriver att huset fortfarande står skrivet på Zlatan Ibrahimovic och nu stått öde i 697 dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM