Martin Ödegaard

Samtidigt inne på fotbollens bakgård

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Var det verkligen det här du drömde om Ödegaard?

På Santiago Bernabéu avfärdade Real Madrid Deportivo inför storpublik.

Det är dit Martin Ödegaard ska.

Men det verkar var en väldigt lerig väg dit.

68 500 personer såg Isco och Karim Benzema sänka Deportivo på mäktiga Santiago Bernabéu på lördagen. Detta för det Real Madrid som nyligen övertalade världens mest jagade talang Martin Ödegaard att välja klubben framför bland annat Bayern München.

Vardagen inte drömlik

Real betalade 30 miljoner kronor för 16-åringen som i sin tur påstås tjäna omkring 20 miljoner svenska kronor om året. Men bara för att lönen är drömlik behöver inte vardagen vara det. I alla fall inte till en början.

För samtidigt som Cristiano Ronaldo och hans lagkamrater rullade boll på Bernabéus perfekta gräsmatta åkte Ödegaard till Baskien tillsammans med b-laget Castilla för att möta SD Amorebieta.

Fick nog i halvtid

Matchen i Segunda B, den spanska tredjedivisionen, var Ödegaards tävlingsdebut från start för ett lag inom Reals organisation men det var knappast någon glamorös sådan. Arenan, med plats för 3000 åskådare, hade fått utstå kraftigt skyfall vilket förvandlat spelplanen till en ren leråker.

Enligt norska VG var Ödegaard knappt nära bollen under hela den första halvleken. En frispark var norrmannens enda avtryck i matchen mot ett hemmalag som bestod av fysiska spelare med taktiken att skicka långt över det usla underlaget.

Efter en halvlek hade Martin Ödegaard också fått nog. Den andra halvleken av 1-1-matchen valde 16-åringen att följa från bänken.

Se Ödegaards ”höjdpunkter” från matchen (Extern länk)

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Ödegaard

Real Madrid CF

La Liga