Gashi lämnar Helsingborg

FOTBOLL

Klar för norska ligan

Foto: Ardian Gashi.

HELSINGBORG. Ardian Gashi lämnar Helsingborg för hemlandets Odd Grenland med omedelbar verkan.

För Sportbladet berättar 33-åringen om det överraskande beskedet.

– Det gör ont att lämna HIF i det här utsatta läget, säger mittfältsdynamon.

Ryktet slog ned som lite av en bomb i morse: Helsingborgs mittfältsstjärna Ardian Gashi var när en övergång till norska ligatvåan Odd Grenland.

I eftermiddags bekräftade klubbarna affären och nu på tisdagskvällen berättar Gashi själv för Sportbladet om den överraskande övergången.

Varför väljer du att ta detta steg?

– Jag är inte så sugen på att förklara så mycket om varför. Jag vill hellre skicka ett stort tack till alla som gjort min HIF-resa sedan 2010 helt fantastisk. Jag har jättemånga trevliga minnen från de här åren som jag alltid kommer att ha med mig och jag har lärt känna jättemånga bra människor i Helsingborg. Det är jag oerhört tacksam för. Jag önskar HIF, Helsingborgs stad och alla invånare allt gott i framtiden, säger 33-åringen som hade ett halvår kvar på kontraktet och som nu skrivit på för tre år med Odd.

SM-guldet störst

– Det tråkiga är att jag lämnar dem i den positionen man är i. Tyvärr blev det så. jag är oerhört glad för att jag fått den här möjligheten i Odd Greenland. Det var den klubb som visade ett jättestort intresse för mig och som fotbollsspelare är det alltid något man önskar sig antingen i den klubb man är i eller den som vill värva en.

– Men det gör ont att lämna HIF i det här utsatta läget. Jag hade gärna varit kvar och kämpat för att ett förnyat kontrakt i allsvenskan och lämnat därefter, men intresset från Norge var så pass stort att HIF och jag inte kunde säga nej, säger Gashi.

Största ögonblicket under din HIF-tid?

– SM-guldet.

Tyngsta ögonblicket?

– De här två senaste åren.

Hur tror du det går för HIF nu?

– Det lär bli en tuff väg. Det blir det. Men jag hoppas och tror... och önskar för spelarna som är kvar och HIF-fansen att de klarar av att hålla platsen i allsvenskan. För då kan man börja om från noll nästa år och det är något helt annat.

”Hoppas komma till Olympia”

Gashi debuterar för Odd redan på lördag i toppmatchen mot Strömsgodset och går sedan in i en intensiv matchperiod.

– Jag hinner tyvärr inte komma ner till Helsingborg nu till en början men jag hoppas att det finns en möjlighet innan allsvenskan är slut att jag kan komma till Olympia och se en match och säga hej då, hälsar han.

ARTIKELN HANDLAR OM