Två nya lag – med 62 000 fans direkt

FOTBOLL

Stekhet MLS-premiär för stjärnduon

1 av 4

Två nya klubbar som spelar sina första tävlingsmatcher någonsin i ett land där fotboll länge varit en sekundär företeelse.

Då kom 62 000 personer till Citrus Bowl i Florida för att se Orlando City möta New York City FC.

Det var två helt nya lag som leddes ut till MLS säsongstart i Orlando. Men det var två välbekanta ansikten som ledde trupperna. Hemmalaget anfördes av Kaká och gästerna av David Villa.

60 miljoner i årslön

De något åldrade stjärnorna har lockats till USA med tjocka lönecheckar. 32-årige Kaká är garanterad minst 60 miljoner för säsongen och 33-årige Villa 50 miljoner. Men söndagens premiär visar att det också finns pengar att tjäna för klubbarna.

Intresset var nämligen på topp med en utsåld Citrus Bowl. Det innebar närmare 62 000 åskådare. Inte illa med tanke på att inget av de nystartade lagen alltså någonsin spelat en tävlingsmatch tidigare.

Villa med assist

Kaká var den som gjorde det första intrycket av de två stjärnorna med ett farligt långskott. David Villa hade i sin tur svårt att få några ytor med tät bevakning från hemmaförsvaret. Men det var ändå spanjoren som skulle vara med spräcka nollan.

Med kvarten kvar assisterande spanjoren till Mix Diskerud som vackert placerade in NY Citys FC:s första mål någonsin. Villa var sedan inblandad även när Orlandos Aurélien Collin visades ut för att ha kapat 33-åringen fult.

Men Kakás Orlando skulle få sista ordet. Brassen slog en frispark i den 91:a minuten som styrdes i mål.

Läs Erik Nivas dokument om New York City FC och supportrarna som stöttat en hypotes