Damlandslaget i fotboll

”Är ovärdigt honom att skriva sådan skit”

Av: 

Patrik Brenning

Andreas Käck

FOTBOLL

TV4-profilens kritik mot landslaget: Efter matchen kommer damerna klaga på...

Robert Perlskog.
Robert Perlskog.

STAROGARD GDANSKI/STOCKHOLM. Robert Perlskog riktade kritik mot Svenska damlandslagets inställning inför VM-kvalmatchen mot Polen.

”Efter matchen kommer damerna gnälla på (ditt val) 1.Planen 2.Domaren 3.Vädret 4.Zlatan", skrev TV4-profilen på Twitter.

– Det är ovärdigt en profil som honom att skriva sådan skit, säger landslagschef Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

Sverige kan vid seger mot Polen på bortaplan ta ett rejält grepp om en plats till VM i Kanada nästa år. Inför matchen valde TV4-profilen Robert Perlskog ändå att kritisera landslagsspelarna.

Väckt reaktioner

"Ikväll spelar damlandslaget i fotboll VM-kval i Polen. Efter matchen kommer damerna gnälla på (ditt val) 1.Planen 2.Domaren 3.Vädret 4.Zlatan", skrev Perlskog på Twitter.

Inlägget har väckt många reaktioner och för Sportbladet svarar landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

– Jag har sett det…

Hur reagerade du?

– Alltså, jag har inga kommentarer till sådan skit. Jag tycker inte att det är värdigt en sådan profil som Robert Perlskog att skriva sådana saker.

Ligger det inget i kritiken?

– Ärligt talat. Jag har inga andra kommentarer än det jag sa; att det är ovärdigt en profil som honom att skriva sådan skit. Jag har egentligen inget mer att säga.

”Det påverkar resultaten”

Perlskog säger till Expressen att han välkomnar diskussionen och menar att avsikten med inlägget var att väcka debatt kring landslagets inställning.

– Jag tror att det påverkar resultaten. Det är en gnällkultur som jag tror började med Marika Domanski Lyfors i VM 2003 där hon höll på att gnälla i flera år om en korrekt frispark som tyskorna fick i förlängningen. Det är en kultur som har satt sig. Nu har flera spelare skrivit på någon lista mot konstgräs i VM nästa år i stället för att bara acceptera det. Jag stör mig lite på det och vill väcka debatt, säger Perlskog.

Sverige vann matchen med 4-0.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Damlandslaget i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll