Hattrick av Mittag mot Piteå – igen

Foto: Rosengårds Anja Mittag jublar efter att ha gjort 4-2 mot Piteå.
FOTBOLL

Senast Rosengård mötte Piteå i damallsvenskan i fotboll gjorde Anja Mittag tre mål när serieledarna vann med 6–1.

I lördagens match var det dags igen. Rosengård vann med 4–2 och Mittag gjorde ett nytt hattrick.

Piteå stod dock upp betydligt bättre på sin hemmaplan mot Rosengård och fick dessutom den start på matchen laget behövde när Elin Johansson gjorde 1–0 i den sjätte minuten, snyggt framspelad av Pauline Hammarlund.

Men sedan var det dags för Anja Mittag, vars samarbete med nyförvärvet Marta fungerar allt bättre. Mittag kvitterade sex minuter senare och hon gav Rosengård ledningen i den 43:e minuten.

När Marta dessutom hann göra 3–1 innan pausvilan blev det tungt för Piteå.

”Samarbetet med Marta bättre”

Clara Markstedt reducerade visserligen med kvarten kvar att spela, men Anja Mittag fullbordade sitt hattrick tio minuter senare och gjorde därmed sitt 16:e mål i allsvenskan den här säsongen.

– Det är aldrig lätt att möta Piteå borta, men jag tycker vi gjorde det bra i dag. jag är ganska nöjd för egen del och samarbetet med Marta blir bättre och bättre, sade Anja Mittag till TV4 Sport.

Annica Sjölund gjorde samtliga tre målen när Göteborg besegrade AIK med 3–0 på bortaplan och Pernille Harder gjorde tre mål när Linköping körde över seriejumbon Jitex och vann med hela 8–0. Kristianstad–Eskilstuna slutade 1–1.

TT