Simeone förlänger med Atlético Madrid

FOTBOLL

Skriver på långtidskontrakt för mästarklubben

Foto: Diego ”Cholo” Simeone .

I går kunde Sportbladet rapportera att Diego ”Cholo” Simeone kritar på ett nytt kontrakt med Atlético Madrid. Det nya kontraktet sträcker sig till 2020.

– Jag vill tacka klubben och spelarna, både gamla och nuvarande. För utan dem hade detta inte varit möjligt, säger Simeone.

Förra året ledde han sitt lag till ligatiteln i Spanien och bröt den långa dominansen på titeln mellan de två tungviktarna Real Madrid och Barcelona. Samtidigt som han ledde laget till en finalplats i Champions League och var bara minuter från att ta den titeln med.

I går skrev Sportbladet att hans nya kontrakt med Madridklubben var klappat och klart och det saknades bara en presentation av klubben. I dag kom det och Simeones nya kontrakt sträcker sig till 2020.

– Jag har tagit beslutet att stanna där jag är och ibland är beslut svåra i livet. Men som tur är hade jag möjligheten att ta det beslutet jag gjorde för jag ser en klubb som rör sig i rätt riktning, jag ser en vilja till att växa och samarbeta. Vi älskar alla Atlético Madrid och vi vill alla växa tillsammans, säger Simeone på presskonferensen.

Skämt bort fansen med titlar

Förutom triumfen i ligan så har Atlético-fansen blivit bortskämda med titlar under Simeones ledning. Förutom fjolårets ligatitel har laget tagit en cuptitel, en Europa League-titel och han förde laget till en titel i den europeiska supercupen när Chelsea krossades med 4-1.

– Jag vill tacka klubben och spelarna, både gamla och nuvarande. För utan dem hade detta inte varit möjligt, säger Simeone.

De energiske argentinaren har sedan han tagit över klubben han spelade för i totalt fem år brutit Real Madrids dominans i Madrid-derbyt och gjort de rödvita till en skräckmotståndare för stadsrivalen.

ARTIKELN HANDLAR OM