”Skulle vilja åka hem igen men det går inte”

FOTBOLL

Ibrahimovic: Valde inte att saker skulle vara så här

Zlatan Ibrahimovic har gått från att vara den kaxige ungen i Rosengård till en av världens mest berömda personer.

Nu berättar 32-åringen hur svårt det är att vara Zlatan och hur han önskar att han kunde åka hem igen.

– Jag valde inte att saker och ting skulle vara så här men det finns inget jag kan göra åt det, säger Ibrahimovic till ESPN.

Det är i en lång intervju med ESPN som Zlatan Ibrahimovic talar öppenhjärtigt om sin karriär, framtid och vardag. Där får 32-åringen frågan om det är svårt att vara Zlatan Ibrahimovic.

”Jag är inte fri”

– Problemet är att jag inte är fri och kan göra vad jag vill. Jag är van vid det. Det är en del av mitt jobb. Jag valde inte att saker och ting skulle vara så här. Det är som det här. Det finns inget jag kan göra åt det så jag försöker hitta sätt att njuta av det så att du inte stänger in dig, säger Zlatan.

32-åringen har under sin karriär i klubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris Saint-Germain byggt upp ett rykte som en av världens bästa fotbollsspelare. Med det kommer också en berömmelse som kan vara påfrestande.

– Jag önskar att jag kunde göra betydligt fler saker än jag har möjlighet till idag. Det betyder inte att det stoppar mig men ibland önskar jag att jag kunde vara mer fri.

”Önskar att jag kunde bo där”

Något Ibrahimovic framförallt önskar är att kunna återvända till uppväxtområdet i Rosengård i Malmö.

– Var jag än går representerar jag Sverige men också Rosengård. För mig är Rosengård mitt område. Det är en del av mig och var jag än spelar så är jag Zlatan från Rosengård. Du glömmer aldrig var du kommer ifrån. Det var mitt hem när jag var barn och det är fortfarande mitt hem. Jag önskar att jag kunde åka tillbaka och bo där, hänga med mina vänner där. Problemet när jag är berömd nu är att jag inte kan det. Det är synd.

Trots sin önskan säger sig Zlatan inte ångra något av sina val.

– Allt som händer i ditt liv är förutbestämt. Det är ditt öde. Mitt öde var att leva det här livet jag har nu och jag kan inte ångra något.

ARTIKELN HANDLAR OM