”Kämpa Pontus, vi tänker på dig”

FOTBOLL

Lagkamraternas hyllning av Segerström Se hyllningen och målen i Sportbladet News

Pontus Segerström har drabbats av en tumör.

Inför matchen mot Gefle bar lagkamraterna tröjor med budskapet:

"Kämpa Pontus. Vi tänker på dig".

– Det är oerhört tragiskt, säger Mauricio Albornoz.

Pontus Segerström är lagkapten i Brommapojkarna. För någon vecka sedan drabbades han av kraftig huvudvärk. Något som efter kontroller på sjukhuset visade sig vara en tumör i hjärnan. Där och då stod det klart att mittbacken missar resten av den allsvenska säsongen.

"Pontus kommer omgående inleda behandlingen för att bli av med tumören”, meddelade Brommapojkarna i ett pressmeddelande.

Många fotbollsprofiler har offentligt uttryckt sitt stöd för 33-åringen.

Segerström visade sin tacksamhet under onsdagen.

"Dags..Strålning av skallen i dag. Dags... 3 poäng mot Gefle i dag. Tack ni alla som finns där", skrev han på sitt twitterkonto.

”Oerhört tragiskt”

Före kvällens match bar lagkamraterna tröjor med ett budskap till kaptenen:

"Kämpa Pontus. Vi tänker på dig"

Därefter skanderade hemmaklacken "Vår lagkapten".

Brommapojkarna förlorade med 2-1, men efteråt hade målskytten Mauricio Albornoz annat än fotbollsresultat att fundera över.

– Det som har hänt är oerhört tragiskt. Det är ganska sjukt, overkligt. Våra tankar är hos honom och hans familj. Vi försökte mobilisera kraft och göra en bra match för hans skull, säger Albornoz, som haft sms-kontakt med Segerström, och berättar om stödet till lagkaptenen:

– Från spelartruppen ville vi ha någonting som visade Pontus att han finns i våra tankar. Han är lagkapten och framför allt en vän.

ARTIKELN HANDLAR OM