Ronaldo uttalar sig om anklagelserna

avMalin Wahlberg

Cristiano Ronaldo har varit tyst om våldtäktsanklagelserna som riktas mot honom.

Men inför matchen mot Manchester United uttalade sig stjärnan om situationen.

– Det viktiga är att jag spelar bra fotboll och mår bra, resten har jag andra som tar hand om, säger han.

Första gången fallet överhuvudtaget blev känt för allmänheten var 2017.

Då hade Football Leaks grävt fram dokument som indikerade att Cristiano Ronaldo våldtagit en kvinna i Las Vegas och därefter köpt hennes tystnad för flera miljoner kronor. Ansedda magasinet ”Der Spiegel” publicerade storyn, men det var inte förrän förra månaden som kvinnan i fråga trädde fram och berättade sin version.

Ronaldo själv nekar bestämt till anklagelserna och har fått uppbackning från både klubblaget Juventus samt ledande politiker i hemlandet Portugal. På måndagen mötte Ronaldo pressen på en presskonferens inför morgondagens möte mellan Juventus och Manchester United.

”Är en glad man”

Men speciellt många frågor handlade inte om anklagelserna. När frågan väl kom verkade Ronaldo inte speciellt bekymrad.

– Jag är en lycklig man. Vi gjorde ett uttalande för två veckor sedan. Jag är glad. Jag ska självklart inte ljuga om den har situationen. Jag är glad. Mina advokater är självsäkra och det är jag också. Det viktiga är att jag njuter av fotbollen och mitt liv. Resten har jag andra som tar hand om. Sanningen kommer alltid fram så jag mår bra, säger han.

Ronaldo sa också att han inte låter saker runt omkring påverka honom.

– Jag vet att jag är en förebild, hundra procent, på och utanför planen. Så jag har alltid ett leende på läpparna. Jag är en lycklig man och lyckligt lottad att få spela i en fantastisk klubb. Jag har en fantastisk familj, fyra barn. Jag har hälsan i behåll, jag har allting. Resten påverkar mig inte, säger han.