Leicester City FC

Vittne: Piloten med hjälteinsats – kan ha räddat flera liv

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Fem personer, inklusive ägaren till Leicester City Vichai Srivaddhanaprabha, befaras döda i helikopterkraschen utanför King Power Stadium.

Men enligt uppgifter från Sky kunde det ha blivit många fler offer om inte piloten manövrerat helikoptern bort från mer befolkat område utanför arenan.

– Det kunde gått så mycket värre, säger Sky-kameramannen Dan Cox som blev vittne till olyckan.

Leicester är en stad i chock idag. Utanför King Power Stadium har folk samlats under hela dagen för att lägga blommor och bearbeta den chockartade helikopterkraschen där Leicester Citys ägare och ytterligare fyra personer befaras ha omkommit.

Under dagen har varken polis eller klubben själva bekräftat några av passagerarna eller deras öde, men samtliga nyhetsbyråer och brittiska medier är eniga om att Vichai Srivaddhanaprabha, två piloter och ytterligare två okända passagerare var ombord på helikoptern av modell AW 169.

Men kraschen kunde ha slutat ännu värre.

Helikoptern lyfte knappt en timme efter 1–1-mötet med West Ham och även om de flesta åskådarna lämnat stadion då var det fortfarande en hel del folk i rörelse i anslutning till King Power Stadium där det dessutom ligger ett hotell och en lekpark i närheten.

”En hjälte”

Dan Cox, kameraman för Sky Sports, blev vittne till kraschen och han menar att det såg ut som att piloten till viss del lyckades få stopp på rotationen och lyckades manövrerar helikoptern bort från befolkat område.

– Jag vet inte hur piloten gjorde det men det verkade som han fick stopp på rotationen och styrde den mot ena hörnet av parkeringen, säger Dan Cox till Sky och fortsätter:

– I min värld agerade piloten heroiskt precis som de två poliser som försökte hjälpa till i första läget, de är också hjältar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Bekräftat: Leicesters ägare död i helikopterkraschen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leicester City FC

Premier League