Efter tunga avstängningarna: ”Orättvist men skriv inte...”

AIK:s Tarik Elyounoussi och Enock Kofi Adu fick gula kort

avErik Karlsson, Fredrik Jönsson, Simon Bank

AIK fick nöja sig med en poäng i derbyt.

Dessutom drabbades de av två tunga avstängningar och en skada på Kristoffer Olsson.

– Det kändes väl ibland lite orättvist sådär... men det är absolut inget jag vill att du skriver om (skratt), säger Rikard Norling.

Det ska fortfarande mycket till om inte AIK ska få fira ett SM-guld i höst.

Men Djurgården lyckades i alla fall bromsa guldtåget med ett 0–0-derby.

IFK Norrköping har därmed chansen att krympa avståndet till sex poäng i kvällens match mot Kalmar och i nästa omgång har AIK en tuff match mot Malmö FF.

Dessutom kommer man sakna minst två nyckelpjäser. Både Tarik Elyounoussi och Enock Kofi Adu fick gula kort som leder till avstängningar i nästa omgång.

Rikard Norling ville inte fokusera på det efter matchen.

– I princip kan jag bara krasst konstatera det. Vi får inleda vårt matchplansbygge om några dagar. Vi har med oss det som en förutsättning.

”Han hade ont”

Ändå var han lite besviken på bedömningsnivån. Även fast han tydligen hade lite svårt att bestämma sig kring om det var något att kommunicera på dagens presskonferens.

– Man känner sig väl ibland mer förfördelad än vid andra tillfällen. Det kändes väl ibland lite orättvist sådär… men det är absolut inget jag vill att du skriver om (skratt), säger han till Sportbladets utsände.

I värsta fall kan Norling dessutom behöva klara sig utan landslagsmannen Kristoffer Olsson som haltade av med ett par minuter kvar att spela.

– Han hade ont, det är det jag vet. De närmaste dagarna får visa vad det är, säger Norling om smällen.

Kristoffer Olsson hoppas på spel mot Malmö FF.

– Det kändes som jag fastnade mellan någons ben. Det gjorde skitont när det hände. Nu har det lagt sig lite, men vi får kolla i morgon, säger Kristoffer Olsson.

– Det är på utsidan. Jag tror inte att det är något allvarligt.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM