FC Barcelona

Iniesta i tårar – lämnar Barcelona efter 22 år

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Nu är det bekräftat.
Andrés Iniesta, 33, lämnar FC Barcelona efter säsongen.
– Det här blir min sista säsong, säger en tårögd Iniesta på en presskonferens.

Det har spekulerats om Andrés Iniestas fotbollsframtid länge.

I oktober 2017 skrev mittfältaren på ett livstidskontrakt med FC Barcelona, men trots det har det talats om en flytt till Kina.

– Jag har redan bestämt mig för vad jag kommer att göra. Jag har alltid fått kärlek från våra fans – jag är evigt tacksam för det – i över 20 år. Deras stöd har varit absolut nödvändigt för att vi ska kunna vinna. När jag måste komma med ett beslut så kommer klubben att få reda på det först, sen kommer alla andra att höra det, sa Iniesta i mitten av april.

I tårar: ”Min sista säsong”

Och nu är det bekräftat.

Iniesta höll en presskonferens under fredagen där 33-åringen berättade om sitt avsked med tårar i ögonen.

–  Det är en våldigt svår dag för mig. Det här blir min sista säsong i Barça. Jag vet vad det betyder att spela här och ansvaret över att vara kapten. Att ha spelat för den här klubben är fantastiskt, för mig är det den bästa klubben i världen, säger Iniesta.

Stora delar av Barcelonatruppen närvarade under presskonferensen.

– Jag vill tacka alla mina lagkamrater och människor som varit med mig varenda dag, de har gjort mig bättre. Jag vill tacka La Masia som gjort mig till den jag är i dag, säger 33-åringen och bekräftar att det blir en flytt utomlands – utan att precisera klubb.

Iniesta har under sin 22 år långa karriär i Barcelona vunnit åtta La Liga-titlar (den nionde kan säkras i helgen), fyra Champions League-titlar och dessutom både VM- och EM-guld (två stycken) med spanska landslaget.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Anlände gråtandes – lämnar som fotbollens mest exemplariske

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Barcelona

Andres Iniesta

Silly Season Fotboll

La Liga