Invigningen får vänta – Tottenham skjuter upp hemmapremiären

Foto: ANDERS DEROS
Tottenhams nya arena är försenad.

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Tottenham planerade att spela sin första hemmamatch på sin nya arena den 15 september.

Så kommer det inte att bli.

I ett uttalande meddelar klubben att hemmapremiären skjuts upp på grund av problem med arenans säkerhetssystem.

Tottenham ska ta nästa steg. Efter att Spurs de senaste säsongerna tagit en bofast topplats i Premier League och ut i Champions League vill klubben utvecklas ytterligare. Det bland annat genom sin nya arena, Tottenham Hotspur Stadium.

Efter att ha spenderat hela förra säsongen på Wembley är tanken att flytta in i sitt nya hem den här säsongen. Planen var att spela den första matchen på Tottenham Hotspur Stadium den 15 september mot Liverpool, efter att den första hemmamatchen för säsongen mot Fulham spelats på Wembley.

Men nu meddelar Tottenham att invigningen av den nya hemmaplanen skjuts upp.

”Ber om tålamod och överseende”

På sin hemsida skriver klubben att det under de senaste testerna har visat sig finnas problem med säkerhetssystemet, vilket gör att såväl matchen mot Liverpool som den följande hemmamatchen mot Cardiff den 6 oktober kommer att spelas på Wembley.

Dessutom kommer den NFL-match som planerats på arenan den 14 oktober att flyttas.

– Vi vet att detta kommer vara en besvikelse för alla våra säsongskortsinnehavare, premiummedlemmar och våra supportrar världen över, säger klubbens vd Daniel Levy till hemsidan.

– Vi uppskattar det stöd som vår partner NFL har visat oss sedan storleken på detta problem visade sig i dag. I inledningen av projektet bad vi om ert stöd under vad vi visste skulle bli ett komplext och utmanandet bygge och nu ber vi om ert fortsatta tålamod och överseende.

Var Tottenhams Champions League-matcher kommer att spelas tills arenan är spelklar återstår att se.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM