Därför tvingas AIK bort från Friends

avSimon Sjöstrand

Den 2 augusti tar AIK emot Nordsjälland i Europa League.

Då tvingas laget bort från Friends arena – på grund av Justin Timberlake.

– Då vi enbart är hyresgäster på arenan så har vi svårt att påverka, säger AIK:s tillfällige vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

AIK kvalar just nu till Europa League.

På torsdagen slog laget ut irländska Shamrock Rovers efter förlängning och är därmed klart för kvalets andra runda.

Där väntar danska Nordsjälland.

Men då får AIK flytta.

”Kan inte påverka”

Två dagar innan hemmamötet i Solna ska nämligen artisten Justin Timberlake ha konsert på Friends arena – vilket tvingar AIK till Tele2 arena.

– Det är ju då en konsertbokning på vår ordinarie arena som har legat på den tidpunkten sedan länge som vi inte kan påverka. Vilket gör att vi tvingas till att spela på vår reservarena i stället till den här matchen, säger AIK:s tillfällige vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Det är ju alltid oerhört tråkigt då vi tvingas flytta ett arrangemang från Friends till en annan arena. Men med den situation som finns i Stockholm med arenor och arrangemang och vi enbart är hyresgäster på arenan så har vi svårt att påverka som hyresgäst. Vi är tvunget att göra den bästa lösningen av det som uppkommer.

AIK har fått flytta på sig förut. Senast i vintras tvingades laget spela två hemmamatcher i svenska cupen på Tele2 bland annat på grund av Melodifestivalen.

– Vår ambition är att ha en långsiktig dialog med arenaoperatören (Stockholm Live AB) och vi hoppas, nu när arenaoperatören då är en part som förfogar över alla arenor i Stockholm, att det blir lättare att nå fram i en dialog och kunna prioritera de här fotbollsarrangemangen framöver på ett bra sätt, säger Håkan Strandlund.

Första mötet med Nordsjälland spelas i Danmark den 26 juli.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM