SKRÄCKARENAN

avJohanna Frändén

FOTBOLL

Här ska Barça slåss för överlevnad i CL: ”En livsviktig match”

Foto: Foto: Scanpix
Kände på arenan Zlatan och resten av Barca tränade på Valerij Lobanovskij-stadion i går – lite mer påklädda än vanligt.

BARCELONA. Glöm Camp Nou med hundratusen platser.

I kväll spelar Barcelona för att hänga kvar i Champions League inför 17 000 åskådare på arenan där Dynamo Kiev knappt vet hur det är att förlora.

– En livsviktig match, säger tränaren Pep Guardiola.

Foto: Foto: AP
Barcelonaspelarna fick – temperaturen till trots – ett varmt välkomnande av sina Ukrainska fans.

Zlatan Ibrahimovic gick till Barcelona för att vinna Champions League. I kväll kan Dynamo Kiev grusa Zlatans drömmar på den lilla Valerij Lobanovskij-stadion med en kapacitet på strax under 17 000 åskådare.

Scenen där Barcelonas Champions League-öde ska avgöras i ett nollgradigt Kiev i kväll har en egenskap som lär bekymra katalanerna: Dynamo Kiev har bara förlorat två europamatcher och en match i inhemska ligan här på ett och ett halvt år.

Svårslagna

Senast ukrainarna fick stryk hemma var mot Inter i Champions League för en månad sedan, i en match som Dynamo Kiev ledde fram till 86:e minuten.

– Champions League vinner du inte i december, men man kan förlora det redan då, säger Barcelonas tränare Pep Guardiola, som vet vad som krävs för att det inte ska bli onödigt spännande i Kiev i kväll.

”Går in för många mål”

Barcelona har råd att förlora med 0–1, oavsett vad som händer i matchen mellan Inter och Rubin Kazan, och ändå ta sig vidare till åttondelsfinal. Men att spela på resultat är inget som Pep Guardiola tänker tillåta sina spelare att göra.

– Vi måste gå in för att göra mycket mål, annars blir den här gruppen farlig. Om vi går in för 0–1 kommer vi att förlora med tre eller fyra mål. Vi vill bli gruppetta, säger Guardiola.

Inter och Rubin Kazan ligger båda på sex poäng och vinnaren i matchen i Milano går vidare till åttondelsfinal. Vid oavgjort har Inter fördel av att ha gjort två mål i den oavgjorda bortamatchen mot ryssarna.

ARTIKELN HANDLAR OM